Carina Einarsson-Johansson SKTF Foto:Eric Moreau/SR

Landstingschefer dåliga på konflikthantering

Chefer inom landstinget är dåliga på att hantera konflikter. Det tycker anställda inom landstinget i Jönköpings län, visar en ny medarbetarundersökning som presenterades idag.

Carina Einarsson-Johnsson som är ordförande i fackförbundet SKTF: s landstingsavdelning ser att det finns flera områden som kan förbättras när det gäller dom anställdas arbetsmiljö.

Nästan 7700 medarbetade i olika verksamheter inom Jönköpings läns landsting deltog i den här undersökningen som landstinget har låtit göra. På många områden har det skett en förbättring t ex så visar undersökningen att Tre av fyra medarbetare är nöjda med sitt arbete och sin arbetsmiljö. Men det finns också mycket som behöver bli bättre. Många landstingsanställda upplever till exempel att det saknas resurser.

Medarbetarundersökningen visar också på en del andra briseter. Anställda upplever att dom inte öppet kan ha avvikande åsikter o att chefer inte tar tag i konflikter som finns. Och det är den biten som man speciellt kommer att ta fasta på arbetsmiljöenheten inom landstinget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".