1 av 2
Snön föll tätt i Norrahammar för ett år sedan. (Foto Anna Eriksson)
2 av 2
Foto: Björn Larsson Roswall/Scanpix
mordet på tobias

Norrahammar minns ett år efter mordet

Idag är det ett år sedan en psykiskt sjuk 27-årig man, med kniv attackerade och dödade 8-årige Tobias Enroth i Norrahammar. Fortfarande lever dådet kvar i Norrahammarbornas medvetande.

- Jag tänker lite mer på barnen, hur de är ute på kvällarna. Man är lite mer uppmärksam säger Birgitta, som bland annat har ett barn på Slättenskolan där Tobias gick.

Läs även:

Det var mitt på dagen den 25 janari förra året som 8-årige Tobias Enroth klev av bussen i Norrahammar för att gå hemåt. På vägen mötte han en 27-årig man som började bråka med Tobias. Ett bråk som slutade med att mannen brottade ner honom på marken och med en kniv högg honom flera gånger. Tobias avled av skadorna han fick.

I dag, på årsdagen av hans död, tänker Norrahammarsborna på honom och på Tobias familj som drabbades.

Även kyrkan var med tidigt för att stötta, först och främst familjen men även andra i Norrahammar som behövde tröst och stöd.

Dådet satte ärr i Norrahammar, säger kyrkoherde Agne Josefsson.

- Det tror jag det har gjort. På sätt och vis kan man nog säga att det har svetsat ihop människorna också. Det är ofta så med tragiska händelser, det är förfärligt sorgligt men det rymmer också någon ljusstrimma säger Agne.

Kjell Ahlkvist
kjell.ahlkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".