Hotas av utvisning

Kamp i Gnosjö för kristen pakistanier

På lördagen samlades företag, frikyrkoförsamlingar och före detta politiker i Gnosjö för att stötta den utvisningshotade pakistaniern Griffen Barkat och hans familj.

Griffen Barkat är pingstvän och ska utvisas till Pakistan enligt myndigheternas beslut, trots att en pingstpastor mördades i landet för en kort tid sedan. Familjen känner sig mycket hotad av detta.

Representanter från det företag där Griffen arbetar, frikyrkoförsamlingar och före detta kommunalrådet Göran Aronsson samlades på lördagen i Marieholms pingstkyrka utanför Gnosjö för att prata om hur man ska agera för att få myndigheterna att ändra sig.

Alla var överens om att man nu ska skriva fler brev till myndigheterna som är mer skarpt formulerade än tidigare och som ska innehålla fler detaljer om vad familjen tidigare blivit utsatt för i sitt hemland. Dessutom ska ytterligare en advokat kopplas in.

- Alla är förvånade och bekymrade för att vi inte beviljas uppehållstillstånd, säger Griffen Barkat som själv var med på mötet.

Kjell Ahlkvist
kjell.ahlkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista