Många olyckor i snöovädret

Under ett kraftigt snöfall som drog in över Jönköpingstrakten på lördagen, inträffade minst fem olyckor under kort tid och flera personer fick föras till sjukhus.

Två bilar var inblandade i en olycka på riksväg 30 mellan Svenarum och Hook med totalt sju personer iblandade. Polisen rapporterar om lindriga skador och ingen fördes till sjukhus.

En bil voltade vid Gärsnäs kyrka i Jönköpings kommun och en person skadades. Ytterligare en singelolycka inträffade utanför Jönköping där en personbil körde in i ett träd.

Minst åtta personer var inblandade i en olycka med fyra bilar i Ingarp utanför Eksjö och minst en person fördes till Höglandsjukhuset i Eksjö.

Vid 13-tiden kolliderade ytterligare två bilar i Gislavedstrakten. Fem personer fanns i bilarna och en fördes till sjukhus.

Samtliga olyckor inträffade vid 13-tiden på lördagseftermiddagen, men ingen rapporteras ha blivit allvarligt skadad fysiskt.

Enligt polisen var det mycket halt på vägarna under lördagseftermiddagen och SMHI varnade också för att vägarna ska frysa till på lördagskvällen när temperaturen faller.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista