nässjö

Mer industrimark behövs i Nässjö

Det är stort tryck på Nässjös industrimark, företag hör av sig till kommunen för att undersöka möjligheten att etablera sig.

Just nu arbetar kommunen med att leta upp ny mark inför framtiden. För i dagsläget håller den mark som finns på att ta slut, det säger Safe:s Uno Kenstam som är kommunalråd i Nässjö.

Företag som vill etablera sig eller bygga ut, är bakgrunden till att Nässjö kommun nu ska se över om man kan hitta mer mark för framtida industrier i Nässjö. För den mark som finns räcker snart inte längre till.

Nu ska kommunen starta en utredning för att titta över lämpliga markområden , där industrier kan tänka sig vilja bygga. Vid det redan välutbyggda Gamlarp, industriområdet som ligger i anknytning till södra stambanan och terminalområdet, det är ett av de områdena som kommunalråd Uno Kenstam helst skulle vilja expandera eller hitta ny mark i anslutning till

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".