Jari Kauppila gjorde mål för HV71. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX /
ISHOCKEY

Kauppila tvåmålsskytt mot Djurgården

Jari Kauppila gjorde HV:s båda mål när laget hämtade in 0-2 till 2-2 och fick med sig en poäng i mötet med Djurgården. Efter matchen meddelades att HV fått med fem man i Tre Kronor till LG Games i nästa vecka.

Målvakten Stefan Liv, backarna David Petrasek och Johan Åkerman, samt anfallarna Martin Thörnberg och Johan Davidsson blev samtliga uttagna av förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson till landslagsturneringen i Globen i nästa vecka.

Nu var det inte någon i denna kvintett som stod i fokus i HV, utan finländaren Jari Kauppila. Han gjorde HV:s båda mål, efter att HV hamnat i 0-2-underläge i den första perioden.

- Klart godkänd insats. Det är svårt att spela mot ett Djurgården i ledning och som sen bara spelar på sin ledning. Det var vi som förde spelet och vi fick möta en köttmur som dom ställde upp med efter sin ledning. Med tanke på det gjorde vi en riktigt bra match, tyckte Johan Åkerman.

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".