Nå ditt släktträd via internet

Snart är avancerad släktforskning bara några knapptryckningar bort för alla de i länet som har tillgång till en hemdator.
Snart finns nämlingen samtliga kyrkoböcker utlagda på Internet och tjänsterna kommer även att erbjudas på alla länets bibliotek. Just nu håller ett företag på att scanna in och digitalisera kyrkoböcker från hela landet. En stor del av Jönköpings läns kyrkoarkivarier ligger inlagda redan och under året ska allt vara klart. Den som vill släktforska kan sedan sitta hemma vid sin hemdator och bläddra i kyrkböckerna. Man behöver inte beställa material från andra län eller gå till ett bibliotek. För den som inte har hemdator kommer den här tjänsten att ligga ute på alla länets bibliotek. Men smakar det så kostar det. Privatpersoner får betala drygt 2 200 kronor för ett års prenumeration, men på biblioteken blir det gratis.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".