Kris i elitserielaget

Hockeylaget HV71 är i kris. Det råder kallt krig mellan styrelse och tränare och laget riskerar att missa årets slutspel.
HVs klubbdirektör Bengt Kinell säger idag till nyheterna att ett missat slutspel bli en dyr affär. HV har budgeterat med att minst gå till kvartfinal. Skulle man nu misslyckas med det så kommer klubben gå back med mellan en och två miljoner. Dessutom går man miste om de sponsorpengar och publikintäkter som en finalplats skulle ge och det handlar om flera miljoner kronor. Dessutom är stämningen mellan tränaren Harald Lückner och styrelsen minst sagt frostig sedan styrelsen tog det udda beslutet att sparka andratränaren Arto Routanen. När samma styrelse sedan tillsatte före detta spelaren Fredrik Stillman istället för Routanen så förbättrade det inte situationen. Att Harald Lückner blir kvar som tränare i HV71 nästa säsong är otänkbart. Hans kontrakt med klubben går ut och varken han eller HV vill förnya. Igår publicerade Nya Wermlands tidningen en intervju med Lückner där han gick till mycket hårt angrepp mot HV - en klubb han tycker sköts amatörmässigt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".