Arkivbild (foto: Vägverket)
ovädret

"Tuva" mildare än befarat

En hel del snö och ganska hårda vindar har gjort att många råkat illa ut på vägarna under natten, men det har inte alls blivit lika illa som befarat. Dock har flera singelolyckor skett till följd av väglaget.

Under morgonen skadades en person allvarligt vid en singelolycka på vägen mellan Hullaryd och Lommaryd i Aneby kommun. Bilen körde av vägen och körde in i ett träd. Föraren klämdes fast vid kollisionen och vägen fick stängas av under räddningsarbetet.

En bilist råkade illa ut på riksväg 30 utanför Hok. Två träd hade fallit över vägen och i mörkret såg inte föraren träden utan körde rakt in i dem. Bilisten klämdes fast, men klarade sig utan allvarliga skador.

En bil voltade norr om Mullsjö, föraren fick föras till sjukhus med nackskador. Även över Höglandet har det rapporterats om en del trafikproblem.

Det är annars framför allt lastbilstrafiken som haft det tufft, med en del avåknigar och med problem i backar.

På riksväg 26 utanför Mullsjö blockerade en lastbil vägen under ett par timmar och hindrade bland annat snöröjningen.

Värst var det annars på vägen mellan Ulricehamn och Borås, där ett 40-tal lastbilar fastnade i en backe inatt.

Blåsten och snön har även gjort att ett par tusen hushåll i länet är utan ström just nu. De flesta är kunder hos Eon och det verkar vara jämt fördelat över länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".