Unga socialbidragstagare måste börja arbeta

Nu är det slut med socialbidrag för unga i Jönköpings kommun. Under förra året ökade socialbidragen för de mellan 18 och 25 år. Men nu måste socialnämnden spara pengar och de unga måste ut i arbetslivet, det säger Karin Renblad socialdemokratisk ordförande i socialnämnden i Jönköping till Nyheterna.
Igår beslutade socialnämnden om besparingar på runt 15 mijoner kronor. Det handlar om att komma i ekonomisk balans och fler besparingar väntar. Och ett av de områden där man nu drar åt det är på socialbidragen, där det i en första vända ska sparas 3 miljoner. Och en tydlig grupp där socialbidragstagare helt måste försvinna det är bland de unga mellan 18 och 25 år. Det finns en speciell arbetsgrupp inom kommun som specialiserat sig på unga vuxna och gruppen ska bli så effektiv att den inte i princip inte ska behöva finnas kvar efter nästa årsskifte. Unga människor ska inte gå på socialbidrag, säger Karin Renblad till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".