Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Dålig arbetsmiljö på förskolor i Mullsjö

Flera förskolor i Mullsjö brister i arbetsmiljön. Dålig luft, kalla golv och mycket buller är några av problemen i de kommunala förskolorna som granskats av Arbetsmijöinspektionen.
Det är fem förskolor i Mullsjö kommun som granskats. På fyra av förskolorna finns problem med buller i en eller flera lokaler. Personalen uppger också att ventilationen är för dålig. På alla enheterna finns också kalla golv eller drag från dörrar och fönster. I granskningen kommer också enstaka upptäckter fram. Barnen på Kronängen riskerar att klämma sig i en vikdörr, på Tallkotten har mögellukt känts i ett av rummen och på Bullerbyn måste ett dåligt skötbord bytas ut. Förutom de här tre förskolorna har Rödluvans och Igelkottens förskola besökts. På alla fem enheterna framkommer att personalen tycker att barngrupperna är för stora i förhållande till antalet förskollärare och dessutom känner sig många i personalen stressade, en del uppger att de inte kan koppla av och sover dåligt. Peder Björklund som gjort inspektionen säger till Nyheterna att situationen på förskolorna i Mullsjö inte är sämre än på många andra håll i landet. Han gjorde nyligen inspektion inom barnomsorgen i Jönköping och Habo kommuner - och även där finns ungefär samma problem i arbetsmilön som i Mullsjö. Senast den 1 november ska Mullsjö kommun redovisa till Arbetsmiljöinspektionen vilka förbättringar som gjorts för att komma till rätta med problemen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".