Arto Routanen uppmanades att gå själv

Ledningen för HV71 försökte tvinga andretränaren Arto Routanen att själv begära avsked från sin anställning, men han vägrade och fick då sparken. Arto Routanen bryter nu tystnaden, tre veckor efter att han tvingades att lämna jobbet som assisterande tränare i HV71.
- De ville att jag skulle skriva ett pressmeddelande där det stod att jag självmant lämnade jobbet, säger Arto Routanen till Nyheterna. - Men jag vägrade. En enhällig HV-styrelse meddelade Arto Routanen den fjärde februari att han inte längre var önskvärd. Styrelsens beslut levererades av sportchefen Dag Larsson och klubbdirektören Bengt Kinell. Arto Routanen får fortfarande lön från HV71 men sedan han fick sparken har ingen i styrelsen varit i kontakt med honom. - Jag tror inte att jag kan arbeta vidare i föreningen så länge den nuvarande ledningen finns där. Jag måste få en vettig förklaring först, säger Routanen. Dag Larsson, sportchef i HV, säger till Morgonskiftet i SR Jönköping att styrelsen vill lägga allt bakom sig och vägrar ge några ytterligare kommentarer om Routanens beskrivning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".