Lång vinter ger vintersporten en kick

Det är full rulle i sportaffärerna runt om i länet just nu. Årets vinter har gjort att många säljer vintersportartiklar som aldrig förr.
-Vi har aldrig sålt så här bra, säger Anders Jabeskog som äger Team Sportia i Habo.
Det var länge sen vi hade en riktig vinter under så pass lång tid som vi har haft i år. Enligt Hans Alexandersson, som är meteorolog på SMHI i Norrköping, visar även statistiken att vintern varit sträng. Under december, januari och februari har det i genomsnitt varit 2 grader kallare än normalt. Det har alltså fått länsborna att återupptäcka tjusningen med att ta en skidtur, ett åk i slalombacken eller varför inte en skridskofärd på sjön. Matti Moberg äger affären Sportringen i Värnamo, men han är även ledamot i Sveriges Cykel- och sporthandlares riksförbund. Han har ständig kontakt med kollegor runt om i länet. -Försäljningen av skidor, skridskor, långfärdsskridskor och vinterfiskeutrustning går väldigt bra, säger Moberg som tillägger att det är viktigt att på sikt få upp intresset för vintersport och att det gärna får bli fler liknande vintrar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".