Döva missar viktig samhällsinformation

De döva i länet missar viktig samhällsinformation eftersom kommunernans service inte fungerar. Det menar Vätterbygdens dövas förening, som är den första föreningen i landet, som startat ett projekt som ska få kommunerna att förbättra situationen för döva.
Nu sätter Vätterbygdens dövas förening igång med ett projekt på tre år för att förbättra informationen i först och främst Jönköpings kommun. De har satt igång med hjälp av EU-pengar men vill inför nästa år att kommunen går in och finanseierar projektet som allt som allt kommer att kosta 1, 6 miljoner. Det måste finnas teckenspråkskunniga inom äldreomrogen, katastrofinformation måste fungera och till exempel kultur för döva barn måste bli mer tillgänglig. Ingrid Widegren är ordförande i föreningen som har 150 medlemmar i länet och hon är självkritisk. De döva har dröjt alldeles för länge med att säga ifrån, säger hon till Nyheterna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".