bandy

Tufft för Vetlanda i slutspelet

Vetlanda Bandyklubb är illa ute i kvartsfinalserien mot Edsbyn. VBK förlorade den första kvartsfinalmatchen, i bäst av tre. Det blev en tät match på Tjustkulle, där Edsbyn kunde vinna med 3-2 och skaffade sig ett jätteläge inför fortsättningen i Edsbyn.

Men resultatet var kanske inte helt rättvist, menar tvåmålsskytten i VBK, Christoffer Edlund.

- Jag tycker vi är det bättre laget, men det handlar om att göra mer mål än det andra laget säger Edlund.

Mest mål, det gjorde alltså Edsbyn. Matchen inleddes i ett rasande tempo och redan efter fyra minuter stod det 1-1. Det var ungefär så länge som isen var ok, sedan förstörde regnet och resten handlade mycket om kamp och om taktik.

Gästerna gick upp till en 3-1-ledning och när sedan Christoffer Edlund missade en straff i slutet av första halvlek såg det mörkt ut. Men Vetlanda gav inte upp och försökte i andra.

- I andra halvlek tycker jag att vi är det bättre laget, även om de har en enorm medvind och vi har motvind. Tycker vi gör en riktigt stark halvlek, även om vi inte får dit bollen säger tvåmålsskytten Edlund.

Närmare än 2-3 och en tveksamt bortdömd kvittering kom inte VBK, som nu får ruggigt tufft att vinna kvartsfinalserien. Nu måste de vinna båda matcherna i Edsbyn, mot ett Edsbyn som vunnit fyra raka SM-guld och som VBK bara vunnit en gång mot under de senaste sex åren.

- Visst är det tufft att åka upp och vinna två matcher där uppe. Men vi ska åka upp och ge dem en riktig fajt. Nu vet vi att vi kan spela jämnt mot dem avslutar Edlund.

bandy, slutspel, kvartsfinal 1 i bäst av 3:
Vetlanda BK - Edsbyns IF 2-3 (1-3)

03 0-1 Joakim Hedqvist, EIF
04 1-1 Christoffer Edlund, VBK
20 1-2 Hans Andersson, EIF, hörna
26 1-3 Mattias Hammarström
37       Christoffer Edlund, VBK, missad straff
----
69 2-3 Christoffer Edlund, VBK

Publik: 1 540