Allt fler struntar i studieskuldarna

Allt fler hamnar hos kronofogden för att de inte klarar att betala sina studieskulder. Det visar ny statistik från kronofogdemyndigheten i länet. I regionen där Jönköping ingår har de obetalda studieskulderna nästan fyrdubblats på två år
De senaste tre åren har antalet inkomna ärenden ökat med nästan 14 procent till över 20.500 fall i Jönköpings län och över 285 miljoner kronor drevs in av invånarna i länet. Och det är obetalda studieskulder som tar allt mer av kronofgodens tid. Under förra året kom 9.000 nya studieskuldsmål in till kronofogdemyndigheten i regionen där Jönköpings län och Östergötland ingår. Studieskulderna har ökat från 12 till över 45 miljoner. Allt fler som skiljt sig eller gått isär får också svårare att betala underhållsstöd, visar kronofogdens statistik. I Jönköpingsregionen finns 182 miljoner i obetalt underhållsstöd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".