Klipp från Habo Finans hemsida.
habo

Habo Finans begärs i konkurs

Allt talar för att det skandalomsusade Habo Finans kommer att försättas i konkurs. Ett tiotal sparare har tagit saken i egna händer.
Tor Hansen i Habo har begärt företaget i konkurs vid Jönköpings tingsrätt.

- Vi måste få ett slut på den här historen. Alla tjänar på det. Processen har dragit ut för länge på tiden, säger Tor Hansen.

Många av dem, som satsat pengar i bolaget har tröttnat på att vänta på besked om det blir en konkurs eller om det blir ackord och har alltså tagit saken i egna händer för att försöka få tillbaka en del av pengarna.

Ett tiotal sparare har gått till kronofogden för att få ut sina pengar.

Konkursansökan innebär i praktiken att företaget kommer att försättas i konkurs , det säger likvidatorn Ulf Andersen.

- Är det på det sättet att en eller flera motsätter sig ackordet, så går det inte att genomföra. Då tvingas jag försätta företaget i konkurs, säger Ulf Andersen.

Det är drygt ett år sen som Nyheterna kunde avslöja härvan kring finansbolaget i Habo. Omkring 800 personer hade tillsammans satsat 100 miljoner kronor i bolaget, men efter misslyckade spekulationer var plötsligt en stor del av pengarna borta.

En polisutredning pågår mot den tidigare vd:n, som är misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri.

Eric Moreau
eric.moreau@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".