Gnosjöföretagare greps i razzia

Vid en razzia i går så greps företagaren Kurt-Lennart Lilja från Gnosjö. Han misstänks ha anlitat fyra polska murare, som saknade arbetstillstånd, för att bygga ett lager.
Det var Byggfacket som anmälde Kurt-Lennart Lilja, men i en intervju här i Nyheterna i förra veckan så påstod Lilja att polackerna visst hade arbetstillstånd. Men i går slog polisen till mot Kurt-Lennart Liljas lagerbygge i Gnosjö. Vid razzian så hittades fyra polska arbetare. De tvingades lägga ifrån sej murarslevarna eftersom de saknade både arbets- och uppehållstillstånd. Polackerna fördes till polishuset i Värnamo där de senare anhölls. Samtidigt greps företagaren Kurt-Lennart Lilja och efter ett första förhör så anhölls han också. Kammaråklagare Jan Andersson säjer till Nyheterna att Lilja misstänks för brott mot utlänningslagen, för att han låtit polackerna jobba utan tillstånd. I intervjun här i Nyheterna i förra veckan så var Kurt-Lennart Lilja mycket irriterad på Byggfacket, som polisanmält honom för att anlita illegal arbetskraft. Han påstod alltså då att de polska murarna visst hade arbetstillstånd. När jag pratade med honom några dagar senare så sa han att polackerna var här i Sverige för att utbilda sig, och då behövs inget arbetstillstånd, hävdade han. Nu ska polis och åklagare reda ut hur det ligger till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista