mullsjö

Kommunen anmäls för slapphet

Mullsjö kommun har anmältstill Skolverket av ytterligare en familj för att inte ha ordnat fram en dagisplats.

Veronica Klasson är besviken på Mullsjö kommun eftersom hennes 4-årige son Andreas fortfarande inte fått en dagisplats.

Nej, en dagisplats i Mullsjö får vänta för familjen Klasson - trots att de anmälde sitt behov redan i augusti förra året. Men eftersom kommunen inte kan hjälpa familjen har de fått lösa dagisplatsen själva. Och efter mycket letande har de hittat en dagmamma i Jönköping och hoppas nu att det löser sig inom de närmaste veckorna.
För det har inte varit lätt att vara utan dagisplats....

Trycket är hårt på barnomsorgen i Mullsjö. Det är många som står i kö. Det är 23 barn som redan nu skulle ha haft en dagisplats och ytterligare 7 barn som måste ha en plats före mitten av maj.

En privat förskola ska köra igång verksamhet i maj och det finns kommunala alternativ på förslag, men inget som löser det akuta behovet.

Men hur har det kunnat gå så långt?

Maria Granlund är ledamot i Barn- och utbildningsutskottet:

-Det är väldigt dålig ekonomi i kommunen, men den är på gång. Att lova någon plats kan ingen av oss göra som det är just nu.

Att Mullsjös barnfamiljer börjar tröttna står nu klart. Sedan tidigare har en familj anmält kommunen till Skolverket, och nu ramlar alltså ytterligare en anmälan in.

- Det är självklart jättejobbigt att inte kunna ha en dagisplats, säger Veronika Klasson.

Eric Moreau
eric.moreau@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista