Värnamo

Bedrägerimisstänkt inför rätta

En 22-åring från Värnamo som misstänks för omfattande bedrägerier stod idag inför rätta i Jönköpings Tingsrätt.

Mannen ska ha tagit sms och internetlån i andras namn, och dessutom lurat sina kamrater att öppna telefonabonnemang åt honom i sina egna namn. Mannen har också lurat en rad hotell i länet genom att aldrig betala för sig.

Idag på första rättegångsdagen säger Åklagare Klas Lorefors att han aldrig tidigare sett så omfattande bedrägerier göras av en så ung person.

Med några enkla knapptryck på mobilen har 22åringen lånat pengar av olika låneinstitut - på andras mobiltelefoner och med hjälp av andras personuppgifter. Han har vid ett flertal tillfällen ringt runt och uppgett sig vara från en videobutik för att få personnummer att använda - men alla lånade pengar - de har hamnat på hans eget bankkonto. Men det är inte allt - idag på första rättegångsdagen mot den unga mannen presenterades inte mindre än 27 åtalspunkter som handlar om olika bedrägerier han misstänks för.

Han ska bland annat ha lurat kamrater att starta upp telefon och dator abonemang i sina egna namn, med löfte om att han själv skulle betala, men så har inte skett. 22-åringen har också bott runt på en hel del fina hotell i länet och levt lyxliv, utan att betala. Skulderna uppgår nu till 1000-tals kronor och åklagaren kommer troligtvis att yrka på fängelse.

22-åringen själv erkänner alltihop, men han kan inte svara på frågan varför han begått bedrägerierna, det säger hans advokat Olof Larsson.

Rättegången fortsätter nästa vecka.