Allt fler fall med allergiska husdjur

Det är inte bara människor som blir allergiska mot djur, det upptäcks allt fler fall där husdjuren blir allergiska mot varandra.
En som har drabbats av detta är foxterriern Gordon som är allergisk mot katten Morris. -Vi hade skojat om det, men det vill man ju inte tro att hunden ska vara allergisk mot sin bästa vän, säger matte Mia Öggesjö i Forserum till Nyheterna. Det var när foxterriern Gordom var ett och ett halvt år som problemen började, Gordon fick klåda, blev röd i ögonen och mådde allmänt lite dåligt. Först misstänkte man rävskabb, men efter behandling mot skabb så fortsatte problemen och då började man göra allergitester och då visade det sig att det var familjens katt Morris som Gordon inte tålde. Enligt Katarina Varjonen som är vetrinär på djursjukhuset i Jönköping så upptäcks det allt fler fall av husdjurs allergi. -Ungefär 1 av 10 patienter som söker för klåda har en allergi i botten, säger Katarina Varjonen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".