Innebandy

Mullsjö till Superligan

Efter ett helt osannolikt drama är Mullsjö klart för Superligan. Två poäng räckte i toppmötet mot Älvstranden och Kim Hadelunds 10-9-mål i sudden death förde Mullsjö och Linköping upp på samma poäng, men Mullsjö blev seriesegrare tack vare bättre målskillnad.

Inför sista omgången hade Linköping det sämsta utgångsläget, men man gjorde vad man kunde och besegrade Engelholm med 10-5.

I det läget stod Linköping på 52 poäng, samtidigt som det var två minuter kvar av tredje perioden mellan Mullsjö och Älvstranden. Dessa båda lag hade 50 poäng inför slutomgången. I det läget behövde Älvstranden pga sämre målskillnad ta tre poäng, medan det räckte med två poäng för Mullsjö.

Med två minuter kvar stod det 8-8 och Mullsjö fick ett powerplay. Men istället för ett segermål, gjorde Älvstranden 9-8. Det skulle räcka för att föra Göteborgslaget till högsta serien.

Men när klockan stod på 19.48 gjorde Mullsjö 9-9! Det resultatet innebar att Älvstranden inte längre kunde ta sig förbi Linköping. Så i sudden death kunde Mullsjö istället ta den bonuspoäng, som krävdes för att för sig upp till superligan. Målet gjordes av Kim Hadelund, som därmed blev mannen som förde upp Mullsjö till den högsta ligan i innebandy.

Därmed får Jönköping sällskap av Mullsjö i Superligan nästa säsong.