Misstanke om anlagd brand på Ekhagen i natt

Ett hundratal personer fick i går kväll evakueras vid en brand på vinden i ett höghus på Ekhagen i Jönköping. Nu misstänker polisen att branden var anlagd.
Vid räddningstjänstens och polisens granskning visar det sig att det har brunnit på flera ställen samtidigt och det tyder på att branden troligen var anlagd. Samma hus brann för bara ett och ett halvt år sen, och räddningstjänsten tog det säkra före det osäkra och kallade in fyra brandkårer eftersom det såg dramatiskt ut till en början. Larmet gick strax efter halv tio och ett trettiotal brandmän kallades till platsen men branden kunde snabbt begränsas till vinden. Huset var nyligen renoverat och brandskyddet hade setts över efter en liknande brand på samma vind i september 2001, och för det hundratalet boende som fick evakueras till Ekhagsskolan strax intill blev det en obehaglig repris. Två personer fick lindriga rökskador vid branden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".