Strålningsfria zoner i Nässjö?

Nässjö kommun tänker göra ett försök att driva igenom två strålningsfria zoner i kommunen. Zonerna är inritade i kommunens översiktsplan som kommunen snart ska besluta om.
När planerna på två zoner, där varken telemaster eller elkablar ska få finnas, presenterades för ett år sedan möttes Nässjö kommun av mycket kritik. Telebolagen uppvaktade kommunen och länsstyrelsen sa att ett sådant beslut inte skulle hålla för en rättslig prövning. Fast det höll inte länsstyrelsen i Stockholm med om, där har man frågan på statens uppdrag. Christian Wattvill på byggnadsnämnden i Nässjö säger nyheterna att kommunen ska ställa upp och hjälpa människor som upplever att de har problem med elöverkänslighet. Och han säger att han aldrig kunde ana att de strålningsfria zonerna, två små områden, skulle väcka så stor debatt. Beslut om planen tas i början på nästa år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista