jönköping

Ris trolig orsak till matförgiftning

Det var troligen ris som låg bakom den matförgiftning som däckade nästan en tredjedel av de konståkare som var med i team-sm i konståkning som arrangerades i Jönköping i helgen.

Riset hade kokats i förväg, kylts ner och sedan värmts upp igen.

Ovanligt höga halter av matförgiftningsbakterien Bacillus cereus har hittats i matrester efter en middag som många av åkarna åt på lördagskvällen och det är troligen källan till magsjukan som drabbade ungefär 100 av de som deltog i team-sm i konståkning i Jönköping i helgen, det säger Andreas Matussek som är hygienläkare på Ryhov i Jönköping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".