Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
1 av 2
Magnus Hofwing.
2 av 2

HV-blåggen med Magnus Hofwing

Jag som skriver är alltså Magnus Hofwing, och genuin HV-supporter sedan barnsben. Bor numera i Jönköping efter en uppväxt i Bankeryd, och några års studier bland indianerna på västkusten. Här på Blåggen kommer jag ge mina tankar, åsikter och slitningar mellan hopp och förtvivlan under slutspelets gång och hoppas det kan bli ett kul inslag här på SR under slutspelet.

 

Morgonstund har guld i mun!

Jag säger som Granqvist på GULD-skivan från HVs första guld: ”SICKEN FINAL, SICKEN SMFINAL”
Vi som var på plats i Kinnarps arena igår kan skratta oss lyckliga...
...att få vara med om en sådan här match är få förunnat...
...igår var vi 7038 - LHC-klacken som kanske såg vår livs hockeymatch
Det var härligt tryck från läktaren och för första gången i slutspelet tycker jag sittplats var bättre än ståplats, varför:
- var fanns flaggorna att vifta med vid inmarschen....skärpning på den fronten NBS!!!
- klacken glömde ramsan ”Ställer er upp, Ställ er upp.....” både vid inmarsch, när HV var som bäst i andra, och i slutet av matchen.....har ni inte fattat att det är när publiken står upp och lyfter fram vårt HV det är som bäst tryck i hallen!

***

Kameleont-matchen!
...matchen som bytte skepnad hela tiden!

Period 1:
LHC var på tårna....det var inte HV....bara turen räddade HV från att inte ligga under med 3-0....även om HV äde mycket puck skulle jag vilja säga att vi var utspelade helt enkelt.

Periodpaus 1:
Diskuterade med en LHC-supporter i toalettkön....han tyckte det var kul att LHC hade fått 2-0 för då kunde de vara med i matchen ett länge innan HV ökade takten....han ansåg att HV var ett lag i en klass för sig och var glad att LHC fick vara med och se och lära....kunde inte ana hur rätt och fel han hade på samma gång.
- LHC fick inte vara med i matchen mer än drygt 10 miunter ytterligare
- HV är ett mycket bättre lag än LHC

Period 2:
5-0 på drygt 7 minuter i en SM-final....det ska inte kunna hända...
...3 mål i boxplay
...2 mål i boxplay på 9 sekunder
...en total utspelning av LHC

Period 3:
Den period jag är mest imponerad av HV...
...att spela när det flyter som det gjorde i andra är ingen större konst egentligen....man lyckas med allt och LHC misslyckas med allt i en sådan situation....men att hålla uppe spelet så som HV gjorde i tredje imponerade på mig...
...LHC skapade inte mycket alls!

***

Thomas Andersson tycker jag gör en bra match gentemot 42 av spelarna på planen...
...gentemot 2 är det F-N en FULLSTÄNDIG KATASTROF...att en domare (proffsdomare dessutom) är så blåögd är PINSAMT för svensk hockey...vilka är de 2 spelarna tror ni????

Andreas Jämtin och Per Ledin......vet inte hur många crosscheckingar och tacklingar i ryggen han ska få innan Andersson lyfter armen......särskilt situationen innan LHCs 1-0, där Mårtensson tacklar Jämtin i ryggen och borde fått solklara minuter på botbänken....vad tror ni hade hänt om Jämtin gjort samma samma sak på Mårtensson????....och Ledin som är framme och stör hela tiden och får crosschecking efter crosschecking efter signal....han får knytnävar i nyllet gång efter annan och Andersson står där och ser att det är nr 97 som får stryk så han lyfter inte armen.....det är så pinsamt Andersson så det heter inte!!!....fantastiskt bra gjort av Ledin att inte slå tillbaka, för hade han gjort det hade det blivit 2 minuter till båda spelarna...och det är inte LHC-spelarna värda...synd bara att det inte lönar sig att inte vara bråkstake....vad skickar det för signaler Andersson??????????????????????

***

TACK HV
för en fantastisk uppvisning igår!!!!!!!

Hoppas det var sista gången vi såg er i Kinnarps arena denna våren!

Inför SMFINAL 5!

Då var alla förutsättningar tillbaka på noll igen...
...vi har spelat 4 matcher i onödan....hade lika gärna kunnat spela i bäst av tre från början....men förresten, LHC vann de två första så jag får nog ta tillbaka det uttalandet....dessutom tror jag att respektive lags ekonomichefer tycker om att se plånboken växa ur bakfickan på två av Sveriges rikaste klubbar.

***

Jag är lite rädd för alla som säger att HV är så mycket fräschare än LHC....är enkelt att se fräscha ut när det flyter som det gör senast...återstå att se vad som händer om LHC får 1-0 och 2-0 noll ikväll...då tror jag till och med Melichar kan se ut att ha leder i kroppen...och Jannes näsa kommer drastiskt att ändra färg.....från röd till....ja, jätteröd!.....Hoppas för allt i Jönköping att det inte blir så!!!!

***

Måste sympatisera för den väldige Lance!!!
Anser att det trots allt är helt fel av Stillman att låta Lance gå.

Lyssna på följande fakta:
- Lance har bäst plus/minus av alla HV’s backar i slutspelet
- Lance har varit inne på minst mål bakåt av alla HV’s backar i slutspelet
- Lance har varit inne på minst mål bakåt av alla HV’s backar i grundserien
....det kan inte vara en slump!
Jag tror inte att man hittar en bättre defensiv back i hela elitserien....
...och så var det det här med onödiga utvisningar...
...det är helt klart hans svaga länk...
...men i matcher som dessa spelar det ingen roll om han suttit på botbänken längre än Valjakkala i grundspelet...
...slutspel är något helt annat, och det är här som Lance gör sig som allra bäst, i täta matcher med mycket fysik...
...att han sen tröttnar på Prestbergs fasoner en måndagkväll i November när det regnar horisontellt och blåser orkan från Vättern betyder lika mycket som Petter Rönnqvists så kallade expertkommentarer i tv-studion....dvs lika lite som ett valresultat i Zimbabwe!
Jag vet att jag har kritiserat Lance många gånger....men man är inte sämre än att man kan ändra sig...
...och jag tror ingen förstår hur viktig en Lance är i dessa matcher....vänta tills nästa år får vi se vem som ska stå upp när helt plötsligt folk vågar börja mucka med HV igen....för det är ingen tillfällighet att alla lag HV har mött det här slutspelet varit snälla som lamm......det kalla Lance-effekten!

Go Lance, Go!

***

Vad ska göra HV till vinnare ikväll då?
- Jag tror på en extremt taggad förstalina i LHC....gäller att försöka äga pucken så mycket som möjligt när den är på isen.
- Är lite rädd att Fransson går in och gör en snickarmatch i LHC-kassen!...vadå, snickarmatch säger ni......”han spikar igen” :)
.....men vi har Liv och han är lika viktig som vanligt idag!
- Tror HV ska pressa hårt för att se om verkligen LHC är så trötta som de såg ut sist!!!

***

Kämpa HV, Kämpa

Rehabdag!

Idag är det rehab som gäller....medans Åkerman och Co. får massage och plåstras om inför matchen imorgon vilar vi supportrar rösten, tejpar klapp-blåsorna på händerna och tar en helvit dag mitt i slutspelshetsen!

***

En enda aktivitet som hade med slutspelet att göra idag: Sitter här med musfinger efter att ha uppdaterat webläsaren lika frekvent som Ledin tar skär på isen vid 13-tiden idag.....anledningen till denna febrila aktivitet var att biljetter till Chockladkartongen tills på fredag släpptes....
....fick 4 biljetter på rad 1...
...rad 1, herregud...där blir man väl förkyld när Davidsson susar förbi, man se vem som dömer i Vinnerborgs tröja den här gången.....och klappa Weinhandel på hjälmen när Lance kollar hör höghållfast plexit är....och väl där nr. 80 kan du vara en kompositklubba fattigare!

***

Det är ett fantastiskt gnällande på Linköpings skador i media.....LHC själva gnäller inte på det och ska ha heder av det.

Fattar inte hur dumma mediafolk är.....tror de att man kan spela ett slutspel utan att vissa spelare spelar skadade.....
....fråga Pelle, han vet.....är det inte bruten tå, så är det brutna tummar, bruten rygg....nej den är nog det enda som är helt på Pelle.

***

Ytterligare iaktagelse av media är att de svänger som Schumacher i en chikan....för några dagar sedan var det lika självklart att LHC skulle bli Svenska Mästare som vilket kort Mona Sahlin betalar sina toblerone med....nu verkar det helt plötsligt lika sannolikt att LHC skulle vinna som att Reinfeldt leder ett nytt arbetarparti!

***

Syns

Äntligen!!!, som ett barn vid 65 års ålder utryckte det.

Underbart med vinst....tänkte punkta upp några punkter av kvällens funderingar...

***

Punkt 1 - Flyt
Äntligen har HV lite flyt...tycker inte man haft det på hela slutspelet egentligen...men idag har man lite domslut med sig...och man sätter lite billiga mål....dete sägs ju att ett bra lag har flyt!!! Med domslut med sig menar jag Hrdinas crosschecking innan andra målet exempelvis...men det där med domslut jämnar väl ut sig med tiden tror jag....första två matcherna hade HV lite oflyt på den fronten och nu är det lite tvärt om.....hursomhelst HV var bättre idag och förtjänade vinsten väl!

***

Punkt 2 - Lance Ward
Har dömt ut Lance många gånger för dumma utvisningar.....men även detta slutspelet visar han vilken bra spelare han är när det hettar till.....tycker Lance/Grillfors är ett fantastiskt backpar!!! Vad många inte tänker på är vilken respekt Lance för med sig....man jag sett många så kallade ”tuffa spelare” gömma sig bakom linjemän när Lance varit i närheten under säsongen och jag tror inte man skall underskatta den typen av respekt......kort sagt....jag tycker Stillman har gjort fel om han inte försökt få Lance att stanna.....i detta slutspel har han varit en av de bästa backarna!

***

Punkt 3 - Kentas coaching
Tycker även Kenta går från klarhet till klarhet.......och enligt mig har Kenta varit överlägsen Janne Karlsson hittills i slutspelet....han har plockat in Melin hos Hrdina/Ledin och på så sätt fått fart på Melin samtidigt som jag tycker Jämtin mår bra av ökat ansvar som han får i 3:e-linan......också intressant att se att han från mitten av tredje vilar Davidsson/Voutilainen/Thörnberg (förutom ett kort byte i box)......detta har jag eftersökt länge....även under serien att man vilar de spelarna med mest istid när matcherna är avgjorda.

***

Punkt 4 - HV 1:a-line VS. LHC 1:a-line
Vilka snackas det mest om? Svar: LHC’s Vem producerar med poäng? Svar: HV’s ....dessutom utnyttjar HV sin 1:a-line i box...
...mer valuta för pengarna? Svar: Ja

***

HV chalalalala!

Syns snart igen!!! 

 Inför SMFINAL 4!

Då var det dags för match i Kinnarps Arena igen, den första av två i rad.

***

Uppsnackat har mest handlat om vem som ska döma, och Jannes vs. Kentas dispyt angående domarinsatsen senast....Kenta tycker att det blir ett jäkla gnäll på Janne så fort han får ett domslut mot sig...
...men det var ändå stort av Janne efter förra matchen där han erkände att han förlorade mot ett för dagen hetare lag!

***

Ska bli spännande att se hur Stillman tänker sig backsidan till nästa år då Åkerman förvinner, Lance får inte nytt kontrakt tydligen, och Pelle blir inte yngre...
...har tidigare föreslagit att försöka få hem Lasse Jonsson eller Hjalmarsson...får se vad Stillman tycker om det!

***

Hoppas att Luomas självförtroende åkte upp från jordens inre efter avgörande assisten senast!

***

Hur ska HV vinna ikväll då.....ja, den som det visste...
...jag hoppas på att vissa spelare höjer sina individuella prestationer en del, tänker främst på Thörnberg, Hrdina och Louma (som jag redan nämnt)

***

Börjar bli tjatigt att tjata på sittplats....
....så jag säger bara:

Kämpa sittplats, Kämpa!

och

Kämpa HV, Kämpa!

Äntligen!

Det var en vinst som var like nödvändig som förlösande...
...men kom ihåg....det där var bara en av fyra!

***

Varför vann då HV igår? Jo, man gör en mycket bra bortamatch...
...man vinner skotten ganska överrlägset...
...man plockar bort LHCs förstaline nästan totalt...
...man är lite hetare än LHC matchen igenom!

***

Mikko Luoma, ja vad ska man säga...
...jag lider med honom, alla enkla saker blir svåra för honom just nu...
...en enkel passning back-back verkar lika svår som en genomskärare från bakom förlängd mållinje till offensiv blå i vanliga fall. Hans självförtroende är naturligtvis katastrofalt för tillfället....hoppas att assisten till Hrdinas mål kan hjälpa honom att komma på rätt spår igen...man vet ju vilken fantastisk spelare han är.

***

Lite oroande att HV fortätter att ta onödiga utvisningar...
...2 onödiga i slutet av tredje gav tre mot fem-spel och kunde slutat med 0-3 i matcher...
...det fanns fler utvisningar som togs i offensiv zon...måste få bort det framöver.

***

Davidsson gör en fantastisk match med undantag för hans försvarsinsats vid Kim Staals som var katastrofal!

***

Kämpa HV, Kämpa

Inför final 3.

Då var vi där...HV måste alltså vinna idag...
...eller måste vinna är ju inte sant...
...under har skett förr...
...senast igår...då Kil(len)Kenny tog Rögle till finrummet!

***

Vad är HVs vapen idag då? Jag får nog erkänna min okunskap idag för jag vet inte riktigt vad HV ska göra för att vinna...
...mer än det vanliga att kämpa, åka skridskor och ha lite flyt.

***

Är också lite trött på folk som bara förklarar att HV varit så dåliga...
...man ska ha klart för sig att man har seriens näst bästa lag på andra sidan...
...så även om HV kämpar och gör så gott de kan kan faktiskt LHC dominera en match om de är på topp när HV inte riktigt är det...
....det är inte Frölunda eller FBK årgång 2007/2008 de möter som är som schweitzerostar i defensiven (vet att de kommer vara något helt annat nästa år det är jag övertygad om)!!!!

***

Det finns bara en sak att säga...

Kämpa HV Kämpa

PS svaret på frågan i förra inlägget är Bon Jovi och Roxette (var för övrigt på Bon Jovi i Hyde Park tillsammans med 92000 andra åskådare varav vi bestod av 3 HV-fans och 1 VF-fan, VF-fanet är lite kritisk till viss VF-kritik här på blåggen...men det är sånt man får räkna med.....trots att han inte är från Smålands Jerusalem är det han som är ”Livin on a prayer” inför nästa säsong...när Uffe ska ta VF till högre höjder)

DS

Guten Morgen alle HV-fans!

Måste börja med lite kvalseriesnack...
...först och främst:
STORT GRATTIS TILL RÖGLE OCH BRYNÄS!
Sedan kan jag inte låta bli att vara lite hånfullt glad över att Malmö kommer stå med Skandinaviens modernaste arena och möta lag som Mariestad och Troja.....känns lite som när man ser en tjej, som i unga år var betraktad som fantastiskt snygg och därav blev otroligt noncharlant och överlägsen, men som nu förvandlats till knubbsäl och padda och inte skulle kunna ragga upp en full polsk lastbilschafför i baren på Route 66 på Torsvik...har ni varit med om det någon gång....då vet ni vad jag menar!

KENNY JÖNSSON

Vad mer kan man säga....han gör en hel säsong lik Hysens match på Wembley i VM-kvalet 88...
..utan Kenny är det inte ens säkert att Rögle spelat i Kvalserien...
...nu får man bara hoppas att Kenny stannar i Rögle och hjälper dem nästa år också...
...hade varit en snygg gest av Jörgen att flytta hem och hjälpa klubben i hans hjärta också!!!

***

Ikväll gäller det för HV....ska vi kalla det finalseriens D-Day!
Lite flyt skulle inte skada...men flyt arbetar man sig till heter det ju...

***

Varför inte röra om lite i grytan idag...
...kasta in Tedenby för att få lte mer orginallitet (heter det så??, är lite halvdyslektiker om ni inte redan märkt det)
...backa hem som LHC gjorde senast..möt upp med 5 man i mittzon och kontra sedan ut LHC.

***

See you in the afternoon!

Have a nica day

PS...det finns två världskända grupper som gett ut album med titeln ”Have a nice day”....vilka ????? DS.

Tung, tung dag idag!

Vad ska man säga en dag som denna?
...enda positiva är att LHC nu har spelat till sig lite favorittryck och HV numera är under-dogs.

***

LHC spelar bra hockey för tillfället...
...det är ingen gladhockey att titta på...
...men de leder ju med 2-0 så jag tror all linköpingsbor är nöjda ändå.

***

HV saknar flytet i spelet och rent allmänt...
...hade HV varit inne i ett flyt hade Voutilinen satt det öppna målet i början av tredje igår, och LHC-spelaren hade åkt ut för dubbla crosscheckingar på Davidsson precis före första målet förra matchen!!! Nu gäller det att ta nya tag
....en vinst på fredag och ordningen är återställd!

***

LHC-fansen upphör aldrig att bevisa vilka pajasar de är som inte vet något om hur man beter sig bland människor
....visserligen står de i en liten apbur, men att de ska bete sig som sådana också är uppseendeväckande. Det är pinsamt för LHC som förening att ha fans som gör bort klubben var de än kommer....och det är bara när det gäller LHC som det blir denna typen av helt oacceptabla personangrepp som de återigen ägnade sig åt mot Stefan Liv igår. Ska det vara så svårt att plocka bort dessa så kallade fans från supporterklubben i LHC???

***

HV’s publik är löjligt tyst.....herregud det är SMFINAL....och alla Jönköpingsbor beter sig som om de sitter i pingskyrkan en söndag klockan 11.00. Igår var inte ens klacken riktigt bra, men det är ju sittplats som är mest pinsamt! Jag tror tyvärr att det finns ett samband mellan att HV har seriens dyraste biljetter och att stämningen i hallen är så dålig.....de som verkligen bryr sig och är trogna sitt HV har inte råd att gå.....istället har företag köpt upp 2/3 av hallen där slipsjagare och deras fruar sitter och tittar för att det är status att gå på HV i Jönköping....

....hur många av dessa gick på hockey i Rosenlundshallen....inte många tror jag.

Jag tror att HV biter sig själva i svansen när många av de mest intresserade inte finns på plats i Kinnarps....samtidigt förstår man ju HV....man måste tjäna pengar för att kunna ställa ett slagkraftigt lag på isen varje år!

***

Kämpa HV, Kämpa!

Inför final 2.

4 timmar till nedsläpp, och som en inbiten supporter har man nu stenkoll på kvällens drabbning. Man vet allt nu, man vet vilka skador som finns i respektive lag, vilket trash-talk som förekommit inför matchen, hur femmorna kommer se ut, vilken färg Janne har på näsan, om Kenta stuckit ut hakan, om Davidsson varit på Bernards idag, om Pelle G ätit kärlekspizza på 39an, om Per Ledin käkade taggtråd till frukost, om Tuppen har ont i vänsterhanden, om Jukka laddat bössan, om Åkerman har på sig vidvinkelobjektivet idag och när Kinnarps arena slår upp portarna för alla törstiga fans.

***

Hur ska HV då vinna över LHC....räcker det att stoppa LHCs förstaline....nej, det gör inte det....sist producerade fjärdelinen minst lika mycket för LHC....
Nej, HV måste komma ut som ett annat lag idag än senast...
...i kraft av hemmalag ska man ösa på framåt och pressa tillbaka LHC i deras egen zon...
...det är deras sämsta del av banan....på restan av banan vill jag påstå att det är lika bra som vårat HV.

***

Noterar att Jonas Johnson slutar i Frölunda...flyttar in på ålderdomshem nära Scandinavium, ett ålderdomshem där många knackar på dörren....Ackerström är redan där, snart kommer Sundin, Andersson, Kallio osv.

***

Till publiken i Kinnarps ikväll vil jag skicka följande hälsning:Hittills har HV71 spelat 6 finaler på hemmaplan under sina 37 års exixstens, det blir med snabb huvudräkning en final vart 6:e år.......idag spelas den sjunde finalen på hemmaplan. Det är få förunnat att uppleva detta på plats!

Jag hoppas alla kommer dit för att göra matchen till en fest, både för lagets skull och för er själva! Klappa händerna, heja, jubla eller skrik på domaren och Janne....vad som helst...men se till att bidra till stämningen! Jag går på hockey för att kunna känna stämningen och intensiteten på plats....vill man bara titta på matchen i sig ser man bättre på tv......men för att det ska bli stämning krävs att man bjuder till själv...
...jag tror många går på hockey för stämningens skull, men sitter själva med armarna i kors och hoppas att andra ska bjuda på stämningen!

Så kom igen nu publiken.....

....NU HEJAR VI FRAM VÅRAT HV71...DET ÄR DE VÄRDA!!!!

Vi älskar HV Blå, ja vi älskar HV, HV Blå!!!!

God morgon!

En dimma av nervositet och förväntan ligger över Jönköping denna tidiga vårmorgon! Man kan känna i luften att något är på gång...det är lugnet före stormen...och ikväll stormar det kring Kinnarps arena!!!

***

Skönt att få vara på plats ikväll efter att ha varit förpassad till tv-soffan i förrgår....slippa sitta och höra Kanal 5-folket titta på en match, där HV är två ramträffar från förlängning i sista perioden, och ändå bara snacka om hur dåliga HV var och hur bra LHC var...att HV hämtade upp ett stort underläge och var det där ribbskottet från ett lika-resultat var ingen imponerad av...

...vidare var det ingen på kanal 5 som ville se att exempelvis LHCs första mål kom till pga 2 crosscheckingar på HVs lagkapten....nej, det är nog många hjärtan som klappar för LHC i Kanal 5 studion!

***

Hoppas på ett jäkla drag i Kinnarps arena ikväll...ett tifo från klacken hade inte suttit fel nu i finalspelet....á la tifot mot FBK tidigare i år! HV behöver oss supportrar nu!

***

Syns i eftermiddag...med ”Inför final 2”!

Tar tillbaka påstående!

Skrev tidigare att matchstraffet på Ledin var felaktigt.....missuppfattade situationen och har nu sett att det var rätt dömt, bra Tomas!

Tung start igen!

Återigen tillåter HV sina motståndare att äga matchen totalt första perioden i första matchen, vi känner igen det från SAIK och TIK...det håller inte HV.

***

Dagens grej 1:
Petrasek och Louma är inne på 4 baklängesmål - KATASTROF!

Dagens grej 2:
HV måste kunna lägga ut pucken ur egen zon när man har den under kontroll....krävs det ett slagskott i huvudhöjd får man ta det....det är en sak om LHC checkar fast pucken....men ofta idag hade HV den under kontroll och ska lägga någon fin pass eller eller ta massa tid på sig och misslyckas med utlägget.....skärpning HV! Tror HV ger bort minst 2 mål på det viset!

Dagens domare:
Kuben brukar vara en hyfsad domare, men idag vet inte vad som flög i honom...Davidsson fick 2 crosscheckingar i ryggen vilket ledde till att han tappade pucken och LHC kunde ta ledningen med 1-0....kan ha varitmatchavgörande... KATASTROF att inte ta den Kuben!

Dagens regeländring:
Numera får man tydligen 5+20 för knuff...efter slutsignalen åker Ledin på en LHC-spelare vilket ger 5+20.....tror ni Mårtensson hade fått det för samma förseelse....knappas....snart är det en förbundssak med särbehandlingen av #97 och #47!

Dagens vänster:
Tuppen vann sin tuppfäktning genom en vänster i Ingo-klass! Imponerande träffsäkerhet och LHC-spelaren fick vingla till båset med ögonen åt alla håll.

Dagens spelare i HV:
Många var tyvärr bleka idag, men en som jag tycker går från klarhet till klarhet är Grillfors....mycket bra både offensivt ochd efensivt....vidare har Voutilainen ställt in siktet och svarade för 2mål och var HV vassaste framåt tillsammans med Åkerman.

***

Nu tar vi nya tag HV

Vi vill, vi vågar, vi kan!!!!

Inför final 1!

Då var det dags!!!

***

Allt snack verkar gå ut på hur HV ska stoppa LHCs förstaline...och visst är de bra, men de är inga aliens...de är människor de också!

Inget snack om HVs förstaline direkt....men de har faktiskt spelat ihop lika många poäng som LHCs förstaline, 30 stycken närmare bestämt.

***

Hur ska HV spela idag då???....jag har i ärlighetens namn inte sett LHC så mycket under slutspelet, men helt klart är ju att förstalinen är det största hotet...hade jag varit Kenta hade jag försökt matcha Jämtin/Ledin/Hrdina mot LHCs förstaline, och anledningarna är 2:

1 Hrdina är elitseriens bästa tekare, och får LHCs förstaline börja deras byten utan puck går många sekunder och de får spela i defensiven, vilket inte alls är deras styrka

2 Jämtin/Ledin kan spela fysiskt mot dem, checka, tackla och driva dem till vansinne (är medveten om att det är svårare att matcha så på bortaplan när man inte har sista bytet) vidare ska det bli spännande att se om HV väljer att checka när det kan eller om de backar hem och krymper ytor...för jag tror inte LHCs backar gillar att bli satta under press!

***

Övrig statistik att notera:

- Boxplay HV 93% LHC 85%......och nu spelar inte heller Pihl längre....kan bli ett vapen för HV

- Powerplay HV 24% LHC 28%......gäller att orka stå emot LHCs powerplay

- HV har minskat från i snitt 24 min till 18 min i utvisningar per match....kan det fortgå är det väldigt värdefullt!

***

Nu är det bara att bänka sig i tvsoffan....för ikväll stannar Jönköping klockan 19.00! Så för de som inte är hockeyintresserade (utrotningshotad art i och för sig, men man ska ju stödja minoriteter också) skulle jag vilja lämna några tips om kvällsaktiviteter:

- åk till affären och handla - ni får nog hela a6 för er själva....finns risk att det inte går att handla om kassapersonalen stämplat ut och sitter i tv-soffan istället.

- hade jag varit tjuv hade jag nog passat på ikväll...

- är det någon som funderat på att cykla naken med en Färjestadsflagga runt Munksjön....så passa på idag...så slipper vi se!

***

Sist en hälsning till LHC:

VI HAR GUD PÅ VÅRAN SIDA ERA DJÄVLAR!

HV BLÅ är dom bästa!

Idag smäller det!

Det är fyra år sedan sist vi var i final och senaste finalen slutade 5 - 0 mot Färjestad.
Nu står LHC för motståndet...båda gångerna har HV varit seriesegrare!

***

Hittills har ju HV varit i två finaler, och vunnit båda...gäller att kunna fortsätta på den banan.

***

Janne spelar är beskedet, hoppas de tar ett säkert beslut och inte riskerar att det blir en ”Pyrrhusseger” vid eventuell vinst idag....
...vi kan ha råd att förlora idag, men vi har inte råd att vara utan Janne i resten av finalserien.

***

Måste återkomma lite till nästa säsong...har några värvningstips att skicka till Stillman:
- Brendl - har varit inne på det innan, men det är spelare som han som kan göra skillnaden
- Goren - stark, och tung...
- Lasse Jonsson, eller Hjalmarsson - ingen av dem har gjort succe i NHL, och är det något HV saknar är det riktigt skridskoskickliga backar.
- Kenny Jönsson - jag vet att det är större chans att Jörgen Jönsson får blonda barn än att Kenny spelar i Hv nästa säsong....men man får väl drömma icke värningstips:
- Pelle Prestberg - blanda HV och Prestberg är som att äta kolasås till oxfile....och Pelle är inte oxfilen.
- det finns fler som skulle innebära kortslutning i HVs ställverk, några som kan nämnas är...
...Sundström, N Andersson, R Sundin, Bröderna Steen (tacka Halvardsson för det), Lärking/Rådbjer ( vet inte vad det är, men vet verkar finnas en anti-HV-gen i populationen med ursprung Solna)

***

Syns i eftermiddag! 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".