HV-blåggen (27 mars-6 april)

Janne försöker lasta över favorittrycket på HV!

Janne Karlsson uttalanden de senaste dygnen har alla ett syfte...få HV att tro att de är överlägsna LHC...lyssna bara på:

- HV är bättre på alla positioner.....eller
- Det skulle vara ett stort misslyckande för HV att inte vinna guldet,säger Janne
Tro fasen att det skulle vara ett misslyckande Janne, men är det inteett misslyckande för LHC har LHC en patetisk målsättning.
Nä, du Janne....du försöker ha pokerfejs men det hjälper inte när du spelar med öppna kort.....mer lättläst tränare har sällan skådats!Så var blir då resultatet av dessa utspel:

HV vore naturligtvis lika osmarta som Janne om de inte använde hans utspel som tändvätska....så då återstår bara en sak....tacka Janner

Tack Janne för tändvätskan....det börjar bli grilldags...

***

En tips till Stillman:
Värva Pavel Brendl.....de flesta tycker det skulle vara idiotiskt....men jag tycker inte det.
Kenta har visat att han kan tygla starka personligheter tidigare och killen är den bästa avslutaren i Sverige!
Jag vet att han kommer vara inne på ett och annat mål bakåt, men det är spelare med kvaliteter som Brendl som kan vinna guldet till sitt lag!

***

Rögle har tagit sig och är med i fighten om en elitserieplats....det bästa med ett avancemang för Rögle hade varit att sannolikheten att Kenny går till FBK minskar....jag är livrädd för en Kenny Jönson i FBK nästa säsong!

***

Nu siktar vi in oss på finalen på måndag!

Kämpa HV, Kämpa 

Varför vann HV då?...
...jo, samma svar som efter kvartsfinalen...
...HV är helt enkelt bättre...
...vi har bättre målvakt, backar, bredd på forwardsidan
...bättre powerplay och box....dessutom tycker jag att Kenta vann matchen mot Challe...
...Challe gjorde det bra mot HV i en match sedan genomskådade Kenta honom och vann 4-1 i resterande.

***

Så skönt att skicka Challe till solvalla!!!

***

”Snälla Sanny” var bitter och skyllde på tur att HV vann....pateriskt Sanny när Åkerman bjuder dig på korv med mos, bostongurka, torkad lök, senap och ketchup i Eon arena och låter Backlund agera fryst när han spelar HV till final...
...dessvärre var Barry Smith på besök för att studera Åkerman för St Petersburgs räkning...
...kan bli en och annan rubel för Åkerman nästa säsong!

***

E4-final mot LHC....kan inte bli bättre!
det blir:
Stania mot Liv
Saab mot Husqvarna
Stångån mot Hamnkanalen
Winnerbäck mot Cardigans
Chokladpraliner mot Kontorsmöbler
Slätten mot Vättern
Köpelag mot Ungdomsförening
etc.

***

IDAG ÄR MAN STOLT ÖVER ATT HÅLLA PÅ HV, SÄTTET DE HAR GENOMFÖRT KVARTS- OCH SEMIFINAL PÅ ÄR INGET ANNAT ÄN IMPONERANDE.......

TACK HV!!!!

...nu tar vi nya tag!

Inför semifinal 6!

Ikväll ska HV ta sig till sin 3:e final genom tiderna är det tänkt...men då krävs det en del! Timrå kommer kämpa till sista droppen och kommer vara hur taggade som helst. Det kommer vara som att släppa ut 5 vargar i ett gladiatorspel...försöker då HV också att vara vargar kommer de få stryk på bortaplan....nej HV ska komma in sluga som rävar och starka som oxar!....låta Timrå i sin iver göra misstagen, och när det finns läge visa att man är snabb som vesslan!

***

För femtioelfte gången i ordningen kommer första målet bli oerhört viktigt.....får Timrå det kan de ”få vingar under armarna” (som #19 Fredriksson sa efter matchen senast), samtidigt som ifall HV får det kan de bli lika rädda som Challe när Lance befinner sig i samma land som honom....och lika börja darra likt en elvisdans i benen.

***

Davidsson säger att det finns mer att hämta i dagens HV än vi fått se hittills i slutspelet, jag tror honom! Det riktiga flytet har saknats offensivt, defensivt är HV out-standing i hockey-Sverige. Det är svårt att ta på vad det är som saknas, men man får ganska få 3-2 och 2-1, och det krävs 3-4 riktiga chanser per mål....
....får se om det lossnar idag, jag skiter i om det lossnar i och för sig, bara en vinst räknas idag!

***

En känga åt att det är reklamTV som sänder också....klart att det är bra att många kan se, men man tröttnar snart på att hela pauserna består av blöjor, bindor och tvättmedel.....när man vill ha Arne, Ankan och Calle...hmmm....låter som tecknat, men det är stofilerna och lärjungen!

***

Kämpa HV, Kämpa

Anspänd morgon!

God morgon, det känns att det ligger en anspänning över Jönköping nu under morgonen. Överallt snackas det om kvällens drabbning som ska eliminera risken att hamna i samma sits som föregående två år.

***

Sägs att Puistola ska kunna spela igen...ska bli intressant att se hur Kenta formerar laget i så fall, tycker Pelle har gjort det bra....förmodligen tack vare en och annan kärlekspizza från 39:an...och jag tycker inte Puistola har imponerat på slutet, ändå har han fortfarande inte varit inne på något baklängesmål i slutspelet....det går inte snacka bort!

***

Det är nu bredden ska visa sig avgörande....hörde på HVTV igår att i en av de senaste matcherna spelade HVs fjärdeline mer än Challes tredjeline....det säger en del om hur de båda lagen matchas av sina respektive coacher...och framförallt hur breda respektive trupper är....HVs framstår som lika bred som ryska tundran, medan Timrås bredd mer liknar munksjöbrons körfältsbredd (där politikerna gjode en Pihl, fick hjärnsläpp, och bestämde sig för att vi har tvåfiligt genom hela sta’n förutom över Munksjön där det går som mest bilar för då blir det så långa köer och så mycket utsläpp som möjligt)

***

Challe har börjat tappa gnistan...är inte lika kaxig längre...får se vad han har i rockärmen ikväll...kan det vara en HarryBoy...hittills har ju favoriterna i V75an avgjort (pga hemmaplan)....ikväll gäller det att ha fler hästar (eller i detta fall tjurar) kryssade för det är en vidöppen historia i 6e avdelningen....om Timrå skulle vinna ikväll blir det en gulddivision i Kinnarpstravet i 7e avdelningen.

***

Frölunda har förlängt med Ronnie Sundin.....bara tacka och ta emot att det finns minst ett rundningsmärke eller kona (vad ni nu vill kalla det) kvar i frölunda nästa år nu när Ackerström och Ahnelöv inte får nytt kontrakt!

***

Ses i eftermiddag med ”Inför semifinal 6”

Vila och tid att ladda!

Som både hockey och fotbollstok kan man ju nästan undra om uefa och hockeyligan har synkat matchdagsplaneringen, för precis när det är en tvådagarspaus i slutspelet passar uefa på att lägga in två kanonmatcher i champions league- slutspelet.

Igår Roma - United
Idag Arsenal - Pool

***

Biljettförsäljning i Linköping har redan börjat....man kan ju stillsamt undra om de inte vill ha några bortasupportrar på sina hemmamatcher i finalserien, för finalbiljetterna är redan slut redan innan den andra semifinalen är avgjord!...

...i och för sig vet jag att HV gör likadant...det är helt enkelt för dåligt att inte ge bortasupportrarna chansen till biljetter...jag vet att klacken får lite biljetter, men för alla andra är det tråkigt!

***

Pihl fick 8 matcher och 65000:- i böter...kan inte annat än att tycka att disciplinnämnden gör helt rätt i sin bedömning...även om Pihl brukar vara reko...Janne rödnäsa säger att bara LHC kan få ett sånt straff och att om stening hade funntis i hockeyligans straffskala skulle Pihl fått det...tror inte det Janne....i sådana fall hade du fått 257 års straffarbete efter din krogrunda!

***

Yared Hagos sägs ska ersätta Kauppila till nästa år, nog för att Stillman mer än en gång visat att han kan det där med värvningar så är jag lite skeptisk....i rätt miljö och i viktiga matcher är Kauppila ofta mycket bra, tycker inte man blir bättre genom att byta Kauppila mot Hagos....men vi får se, Hagos har ju inte rosat marknaden sista 2 åren, men han känner ju Kenta och Kenta känner honom så förhoppningsvis blir det bra till slut ändå!

***

Auf Wiedersehen

Matchboll!

Så var vi där igen med en skridsko i SM-finalen, vi supportrar kan börja drömma medans laget får ta den klassiska klyschan....”en match i taget”

***

Varför vann HV igår då....jo, helt enkelt för att man rakt igenom är ett bättre lag, därmed inte sagt att matchen inte hade kunnat sluta annorlunda....Timrå hade bra perioder i sista halvan av andra och första halvan av tredje men annars var det HV som ägde matchen.

***

Nu ska Timrå upp och visa att de kan spela under tryck inför sin hemmapublik, vi får se på torsdag hur det går.

***

Noterat från igår:
- Kenta coachar - kul att se att Kenta coachar, flera gånger fick Falk ersätta Jämtin och Fredriksson i defensiva tekningar och fjärdekedjan matchades då och så när det passade.
- Ledin är spyr....har tydligen någon sjukdom...- jag var på plats i arenan igår, och får ett meddelande om att Ledin har spytt tre gånger i inledningen av matchen.....Ledin kommenterade tydligen detta med att: ”det är svårt att ta ut pappadagar nu”
- Många spelare förtjänar beröm men jag vill lyfta fram några stycken:
- Petrasek, han gör allt rätt just nu, fantastisk defensivt
- Davidsson, blir bättre och bättre match för match
- Melin, visade att han är på gång
- Lance, återigen mycket bra
- Liv....börjar bli tjatigt, men han är tät som en gummipackning

***

Auf Wiedersehen

Inför semifinal 5!

Idag ställs HV mot Timrå på lika villkor...

...jag vill hävda att båda lagen skulle vara lika illa ute vid en förlust idag, även om jag har fjolårets semifinalserie i färskt minne där HV vann den femte matchen men där Modo vände på steken.

***

Räkna inte med att Timrå säljer sig så billigt som igår, även om det naturligtvis även var HV som gjorde Timrå dåliga. Matchen kunde ju fått ett annat utseende också....tänk på Sundhs ribbskott i andra exempelvis, vem vet hur HV hade reagerat då?

***

Idag gäller det att våga och HV visade igår att man vågar spela under press. Ikväll får vi se om även Timrå har de kvaliteterna!?!

Hoppas vi HV-frälsta inte behöver säga som Rami Shaaban efter tavlan i landslaget senast då han inte hade koll på sina orsdspråk när han blev intervjuvad av radiosporten och slänger ur sig att: ”man måste våga för att misslyckas” :)

***

Senast dygnet tycker jag Challe har bytt psyktaktik.....från att ha provocerat med uttalanden om hur pressade och rädda HV är har han helt vänt till att hylla HV....han är en slug räv den där Challe....nu försöker han vagga in HV i någon sorts falsk säkerhet....hoppas HV inte nappar på det betet utan vet att de måste prestera på topp om det ska bli någon vinst idag.

***

Måste bara kommentera LHC’s Andreas Pihl....har alltid tycks att Pihl spelar tufft men med en bra attityd, men igår fick han hjärnsläpp i någon tiondels sekund.....och nu har han spelat sin sista match i detta slutspel....nog för att diciplinnämnden överraskat tidigaren men allt annat vore ett patetiskt straff!....har tittat situationen och Pihl anser ju att han försöker få loss klubban....han är nog den enda som försöker få loss klubban genom att använda motståndarens huvud som puck och ladda på ett slagskott.

***

Precis som jag var inne på igår tog Tuppen en plats i tredjeformationen....antar att han forsätter där idag!

***

Vad som är viktigt för HV idag kan ni kolla på inläggen inför föregående matcher för att se för det gäller samma saker idag.....ledorden blir konsekvent, hett hjärta men håll huvudet kallt, skridskoåkning!

***

Kämpa HV, Kämpa

SKÖNT!

Vinst idag var nästan en nödvändighet...då är det starkt av HV att kliva in och spela så felfritt som man gjorde.Innan idag har man spelat bra i delar av matcherna, men varit svaga i andra delar...idag svarade laget för en helgjuten insats!

***

Annars liknade den här matchen semifinal 2 där HV dominerade stort men inte lyckades stänga matchen vid 2-0...det gjorde man idag och det var skönt att slippa ha en puls nära mjölksyragränsen i slutminuterna.

***

Istället fick man se Challe chaggla ner sitt tuggummi i halsen....eller fick han käkkramp...

***

Man fick också se snälle svärmorsdrömmen Sanny balla ur i slutsekunderna....han hade nog inte koll på att Lance var på isen då, situationen slutade med att Lance fick in en ganska bra vänster i slutspelsskägget på Sanny!

Sanny (visste ni förresten att namn som slutar på Y är överrepresenterade i straffstatistiken i Sverige) visste nog vad han gjorde i och för sig....han ville bara väcka Timrå inför imorgon....han väckte Lance också...

***

Tänkte dela ut lite plus till dem som utmärkte sig lite mer i HV idag:
+ Tuppen (igen), men det går inte att komma ifrån att han gör det riktigt bra i match efter match....nu efter påsk och allt...
+ Liv, en nolla är alltid en nolla, mest imonerad att han är så tät....inga returer idag!
+ Lance (förutom en onödig utvisning i mitten på tredje), roligt att se Lance i sitt rätta jag spelar konsekvent och var även ganska offensiv idag.
+ Falk, jag tror Jönsson och Nordström har hittat sin överman i boxen.

***

För övrigt tycket jag det är tre lag i Sverige som håller semifinalklass....och Färjestad är inte ett av dem....för dålig målvakt, för stabbiga backar, och en forwardsida som inte presterar särskilt bra...
...köttfärsen på ica är färskare än Färjestads trupp, och jag tror att det kan bli massuteslutning i sekten i sommar.

***

Nu får vi sluta suga på den här vinsten och ladda för imorgon, för då är förutsättningarna dem samma för båda lagen, en vinst och man har en skridsko i finalen....men märk väl bara en!

***

Sov gott!

Pressen på HV idag!

Har varit en tung helg....har försökt utröna huruvida det var mål eller inte...
...har kollat på situationen flera gånger, och jag får det till att klockan inte gått ut...
...men man får väl hoppas att Timrås funktionär inte hade röda ögon när han kollade på situationen.

***

Ikväll måste HV hålla sig kallare än senast, onödiga utvisningar straffar sig till slut...
...även om Vinnerborg hade lite olika bedömningsnivå för Timrå resp. HV förra matchen.

***

Skönt att det börjar hetta till och bli tjurigt nu ändå....det är så det ska vara i slutepelet!

***

Viktigt inför kvällens match:
- var het och håll huvudet kallt på en och samma gång
- första målet är oerhört viktigt
- åk skridskor...annars blir det utvisningar och Timrå kommer äga matchen

***

Någonting säger mig att Kenta kommer ändra något i laget idag....vad nu
det skulle kunna vara...
...skulle kunna tänka mig att han flyttar upp Tuppen i en tredjeformation tillsammans med Melin och Kauppila...

***

Melin förresten, man måste kunna begära mer av honom även om han spelar i tredjekedjan...
...hoppas han kan höja sig idag!!!

***

Kom igen HV, Kom igen!

Inför semifinal 3

Ja, matcherna duggar lika tätt som frikyrkorna här i Småland Jerusalem,så idag är det alltså dags igen.

***

Vaknade med en positiv känsla i kroppen idag....men sedan har all media bara handlat om uttalandet av den gamle tennisspelaren Gunnarsson om att HV-spelare skulle festat i påskas...HV har dementerat att så var fallet...tråkig uppladdning inför en av de viktigaste matcherna för säsongen bara!...hoppas killarna i laget hålls borta från mediahysterin kring detta och kanske till och med vänder det till sin fördel....var på spinning på lunchen, där påpekade instruktören att det gäller att vara lite förbannad för att prestera på topp....kanske detta var vad som behövdes för att göra HV lite förbannade inför ikväll!.......

...om nu inte travkungens pajasfasoner har varit tillräckliga nog de senaste dagarna :)

***

På tal om idrott och festande så går det inte undvika en viss George Best - dåtidens playboy i Engelsk fotboll som på frågan om var han gjort av alla sina pengar, eftersom han blivit bankrutt, svarade:
”Mina pengar har jag lagt på sprit, kvinnor och snabba bilar, resten har jag slösat bort”

***

Vad ska HV göra ikväll då för att få Timrå ur balans? - spela lika smart som senast....inte tokpressa, men pressa när det finns lägen och i annat fall ställa upp och ta emot dem i mittzon - spela fysiskt mot deras backar....det är inte där de har sin styrka
- effektiviteten är dags att höja....lättare sagt än gjort, men HV-spelare; tänk att det är travkungens mule som blottar sig i Backlunds luckor och ladda sedan bössan mot mulen.
- gå runt på folk....Timrås fjärdelina gör inte många byten så om HVs kan göra fler lär det ge piggare HV-ben ju längre matchserien leder.

***

Så häll upp lite jäst, humle, malt och vatten i ett glas och bänka er....det ska jag göra...var på systemet och införskaffade det innan ...då är det ju bara kvinnor och snabba bilar kvar...
...jag har kvinnor (fast i singular) hemma (dyr i drift)...
...och kör en SAAB...
...synd bara att likheterna med Best slutar där...
...hade varit fint med en lika fin höger också.

***

Kämpa HV, Kämpa

God morgon!
28 mars

Ännu en matchdag....vaknade tidigt idag också...nerver?

***

Idag har HV chansen....Timrå har pressen på sig och man visade senast att det går att störa ”fantastiska Timrå” som nr 76 ironiskt kallade dem....har bara Davidsson druckit ordentligt med morgondrinkar nu (och då menar jag inte GT eller Margaretha) så ska det nog kunna gå vägen...jag ska nog börja dagen med en sådan också idag för det kan bli en krävande kväll även som supporter...hur va det nu han sa, mjölk, havregryn, ägg....va fan är borsten då hade Hoa-Hoa (mannen som i på spåret skulle skilja olika kolaläsk åt men som inte klarade detta och förklarade det med kommentaren, ”va fan, har aldrig druckit utan borsten”) frågat i dressinen.....den får vänta till guldnatten, i alla fall för nr 76!

***

Petrasek spelade dryga 22 minuter förra matchen.....Luoma drygt 25...noterade att under ett boxplay spelade de fösta minuten, sedan efter en blockering och tekning med möjlighet att byte som följd stannade de kvar för att spela även den andra boxplayminuten....och detta var till och med i andra perioden med långt till bytet.....är det sommarens varv i Öxnehagaspåren som ger avtryck i istiden....nu när jag skrev istid kom jag just att tänka på att det är ju samma ord som just istid.....Luomas 25 minuter är inte så imponerade när man sätter det i relation till förra istiden som varade i 100 000 år, det är drygt 2 miljarder gånger Loumas istid i senaste matchen....Lidströms istid i Detroit är i snitt 354 000 år per match!

***

Såg kvalserien igår...Mora - Brynäs, otroligt spännande och Mora kvitterade med 7s kvar, vilket gjorde kvalserien till ett riktigt getingbo. Annars har jag delade känslor för många av lagen i kvalserien....man både vill och inte vill att de ska gå upp:

Brynäs
+ anrikt lag
- pantskallar som skött klubben, inte värdigt en elitserie

Leksand
+ även det anrikt lag
- De tror fortfarande att de är Sveriges hockeycentrum

Malmö
+ de ska ju ha ett lag i elitserien
- alla hatar MIF på ett eller annat sätt, köpelag, Percy, eller bara för de är Malmöiter, dessutom hade det varit roligt om man fick inviga Sveriges modernaste och största hall med att ta emot Väsby och Mariestad nästa år...skadeglädjen den sanna glädjen!

Rögle
+ hade minskat Kaffe-säktens möjligheter att värva Kenny, en av världens bästa backar
- Rögle hör inte hemma i elitserien

Mora
+ som HV-supporter finns inget positivt med Mora, i ordboken står det....Mora är synonymt med pesten, kolera och 0 poäng
- Går inte vinna i FM-mattson arena....det blåser motvind, regnar och är uppförsbacke där...
...dessutom är det INGEN som tycket det är roligt att åka till mora enligt den blonderade stockholmaren, jag tror HV håller med!

***

Ses i eftermiddag med ”Inför semifinal 3”

HV har växlat upp!
27 mars

Gårdagens match var en fingervisning av hur bra HV kan vara om det stämmer för dem. Första perioden var nog den bästa som jag sett i år.....man körde helt enkelt fullständigt över Timrå i första perioden..

***

Men stänger man inte butiken så blir det darr till slut ändå, trots två riktigt bra perioder!

***

Noterat från igår 1:

Pelle G satt på bänken till förmån för Lance....Pelle svarade väl för några mindre lyckade insatser senast så då prövade man med Lance även om poker-Kenta ville få det till att Pelle är småskadad....men det är väl alla i ett slutspel. Lance var riktigt bra. Jag har tycker Lance har två skepnader.....Lance den förskräcklige och Lance den fromme...förra säsongen dominerades av den förskräcklige och i år har vi fått se den fromme Lance....men han är som bäst när han kombinerar dessa båda....som igår! Han spelade med sin tyngd, distinkt, och enkelt, då är han riktigt riktigt bra....förra säsongen gjorde han ett riktigt bra slutspel....hoppas han kan göra samma sak i år nu när han fått chansen!

Noterat från igår 2:

Kenta gick ner på tre kedjor i sista perioden...då såg tredjelinan ut så här:

Fredriksson - Kauppila - Melin

...en intressant kedja, inte helt olik

Jämtin - Janne - Ledin, med två fysiska spelare och en dirigent.

Noterat från igår 3:

Problem att vinna tekningar i förstalinan. I en sekvens i första perioden förlorade förstalinen tre raka tekningar i egen försvarszon som alla ledde till farliga lägen...det håller inte...man ska kanske har träklubba för att vinna tekningar!?!?

***

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista