värnamo

Misshandel på skola ej polisanmäld

En 13-årig flicka blev förra veckan nedslagen på Gröndalsskolan i Värnamo.

Eleven upplever det som att hon under en lång tid blivit mobbad. Hon fick vid det här tillfället slag mot kroppen och i ansiktet, medan några av hennes klasskamrater stod vid sidan om och hejade på misshandeln.

Skolledningen har haft samtal med de berörda eleverna tidigare i år, men utan resultat.

Det blir ytterligare samtal som är skolans strategi, trots att det visat sig ineffektivt vid tidigare tillfällen.

Det var i förra veckan som en 13-årig flicka blev mobbad på ett grymt sätt. Flickan ska ha blivit nedslagen av en annan flicka på skolan. Och under tiden förövaren slog henne i ansiktet, stod ett antal elever runt omkring och hejade på överfallet.

Pappan till flickan, säger till tidningen Finnveden.nu, att flickan ska ha svimmat och har nu ständigt ont i huvudet. På kvällen efter händelsen blev den 13-åriga flickan fortsatt kränkt via sms och e-post.

Men trots att skolan kände till allt det här anmäldes inte händelsen till polisen.

Enligt skolan handlar det här om en längre konflikt mellan de båda flickorna. I samtal har de berättat att de har kännt sig kränkta av varandra. Och anledningen till att en hel grupp hejade på misshandeln var, enligt skolan, för att den mobbade flickans kompisar inte var där just vid det tillfället.

Men frågan om hur elevvården fungerar på Gröndalsskolan kvarstår. För under tiden som flickan tog emot sparkar och slag, försökte en lärare stoppa misshandeln. Men blev bortknuffad av förövaren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".