Pingstpastor Bengt Klintenberg kallar det människomisshandel när passlöse pakistaniern Griffen Barkat nu ska utvisas. Foto:Karin Malmsten/SR
Gnosjö

Politiker agerar mot utvisning

Utvisningen av pakistaniern Griffen Barkat i Gnosjö upprör nu politiker och kyrkan i bygden.

Vi har tidigare berättat att Griffen Barkat är utvisad och borde ha lämnat Sverige, trots att han har fast jobb sen fyra år i Gnosjö kommun. Idag träffar Barkat Migrationsverket.

Utvisningsbeslutet får nu politiker i Gnosjö att agera. Kristdemokraten Lars- Åke Magnusson är ordförande i kommunstyrelsen:

I Gnosjö saknas arbetskraft. Kommunen letar på mässor i Holland och skriver avtal med Södertälje om att få flyktingar till Gnosjö.
Samtidigt så utvisas passlöse pakistaniern Griffen, som jobbat i fyra år. 

Kommunstyrelsens ordförande Lars-Åke Magnusson säger att de politiska partierna i Gnosjö nu ska skriva till Migrationsverket och till migrationsministern för att protestera mot felen i gällande regler.

Griffen Barkat startade ett barnhem för föräldralösa pojkar. Han har haft svenska arbetsgivare i hela sitt liv eftersom han varit anställd av pingstmissionen och fått utbildning i Sverige.
Han utsattes för hot och utpressning som kristen och kände sig hotad till livet, så han flydde från Pakistan.

Men migrationsverket tror inte på svenska pingstvänner som berättat och sett på plats vad Griffen Barkat utsattes för i Pakistan. Pingstpastor Bengt Klintenberg tycker Griffen Barkat är en hjälte och stöttar honom i kampen för att stanna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista