Braheskolan i ekonomisk kris

Braheskolan - Visingsö folkhögskola - befinner sig i akut kris. Enligt uppgifter till Nyheterna hotar nedläggning om inget görs.
De ekonomiska problemen för Visingsö folkhögskola är stora. Enligt vad Nyheterna erfar så diskuteras nu flera olika alternativ för att säkra skolans framtid, bland annat en utvidgning av konferensverksamheten på skolan. Imorgon kväll ska skolans ledning träffa kommunalråden i Jönköping för att höra om möjligheten för kommunen att öka sitt engagemang i verksamheten. Folkhögskolan har sin huvudverksamhet på Visingsö med filialer i England, Tyskland och Frankrike. Den drivs av en stiftelse där studieförbundet Folkuniversitetet är huvudman. Men i styrelsen sitter också representanter för både Jönköpings läns landstinget och Jönköpings kommun. Förutom ett vikande elevunderlag har också den svenska kronans försvagning påverkat ekonomin eftersom skolan har så stor verksamhet i utlandet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista