mullsjö

Ny kritik mot barnomsorgsbristen

Bristerna på barnomsorgsplatser i Mullsjö kommun får nu återigen kritik.
Den här gången är det Skolverket som ger kommunen underbetyg för den långsamma hanteringen av barnomsorgsärenden.

Michael Klasson anmälde-tillsammans med sin fru -kommunen till Skolverket  och han är rejält trött på att få vänta på en plats för den femårige sonen:

Michael och hans fru Veronika väntade. Och väntade, men ingenting hände. I augusti förra året ställde de sig i dagiskö, men när det gått ett halvår tröttnade de och anmälde kommunen till Skolverket.

Michael och Veronika fixade själva en barnomsorgsplats till slut - i Jönköping - och pendlandet för att hämta sonen har påverkat den nyinflyttade familjen hårt.

Mullsjö Framtids Johnny Nilsen är ordförande i barn-och utbildningsutskottet - och han erkänner att kommunen varit för dålig.

I dagsläget står 82 barn i kö, enligt Johnny Nilsen. Och för tillfället har kommunen tvingats överbelägga några av de dagis som finns, vilket han ser som en nödlösning.

Skolverket tycker att Mullsjö dröjt oskäligt länge med att fixa barnomsorgsplatser och kräver nu ett svar på vad kommunen egentligen har gjort för att skynda på det här. Men Michael Klasson är skeptisk till om kommunen verkligen kommer bättra sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista