länet

Utbildade idrottsstyrelser ger framgång

Väl fungerande styrelser ökar chansen till framgångar på idrottsplanen. Det tror Smålandsidrotten, som nu inleder en tvåårig satsning på föreningsstyrelserna i Jönköpings län.

Under våren kommer de omkring 800 idrottsklubbarna att få erbjudande om att utbilda sina ledamöter.

Under två år framåt så ska Smålandsidrotten satsa på dem som kanske brukar komma i skymundan av idrottsutövare och ledare annars, nämligen styrelserna.
Under våren kommer länets alla omkring 800 idrottsföreningar få erbjudande om att utbilda sina styrelser. Och de som anmäler sig får sedan efter en analys en individuell plan på hur just den styrelsen ska kunna utvecklas med hjälp av till exempel föreläsningar och temakvällar.

Men på Smålandsidrotten tror man att satsningen på styrelserna inte bara ska ge kunskap åt de redan engagerade, utan även locka nytt folk.

Jönköping är det tredje länet som får erbjudande om utbildning av styrelser. Projektet pågår redan i Kalmar och Kronoberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".