Johan Davidsson jublar efter 4-1-målet. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
ISHOCKEY

Utjämnat läge efter HV-vinst

HV71 utjämnade igår till 2-2 i matcher mot Linköping. 5-1 slutade matchen till HV igår. HV har hittat en växel till, samtidigt som Linköping ser slitet ut.

- Vi jobbar hårt för att få med oss marginalerna och det känns som vi är starka nu, sade HV:s Thomas Ljungbergh.

Vändningen kom i fredags. Då gjorde HV dittills sin bästa match och hade flytet att få avgöra i sudden death. Det målet har fått hela finalserien att svänga över till HV:s fördel.

I match fyra var HV bättre i allt. Johan Davidsson var helt enastående och gjorde själv två mål och spelade fram till ytterligare två.

- Idag var vi starkare och fick utdelning på våra chanser. Men det är så lite det hänger på. Jag har ett jäkla flyt nu, men det kvittar vem som gör målen, sade Johan Davidsson.

Linköping hamnade tidigt i underläge med 0-2 och då försvann också chansen att spela lika defensivt som man gjorde i den första matchen i Jönköping.

- Vi hade tänkt att gneta emot första tio minuterna, men det sprack åt helvete direkt. HV var bättre än oss, sade Janne Karlsson i LHC.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista