Mullsjö

Politiker vill sparka skoltjänsteman

Den politiska ledningen i Mullsjö vill nu sparka kommunens högste tjänsteman när det gäller skol- och barnomsorgsfrågor, Evert Björndahl.

I en skrivelse till personalutskottet kräver de båda kommunalråden,  Mullsjö Framtids Stefan Lindkvist och moderaten Eva Nilsson,  att det snarast inleds uppsägningsförhandlingar med Evert Björndahl.

Orsaken är att politikerna inte längre har förtroende för Björndahl och de hävdar att det är svårt att samarbeta med honom.

Evert Björndahl själv säger till Nyheterna att det hela handlar om bestraffning eftersom han försökt påtala både kommunens problem med den långa barnomsorgskön och den dåliga arbetsmiljön och den oro som finns i skolan.

Så sent som i förra veckan ville samma politiker avsätta en av kommunens revisorer efter att han riktat kritik mot partiet Mullsjö Framtid.

De ledande politikerna har  själva fått kritik för att ha svårt att samarbeta och Arbetsmiljöverket har tidigare kritiserat flera brister inom Mullsjö kommun.

Förhandlingar kommer nu inledas med fackliga företrädare och personalutskottet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".