Höjd beredskap efter bränder

Efter tre bränder i Mullsjö den senaste veckan så höjer nu Räddningstjänsten i kommunen beredskapen. Senast i natt brann det gamla Järnvägshotellet, som numera fungerade som pub, ned till grunden. Byggnaden är från 1899.
- Det är mycket ovanligt med tre bränder på så kort tid, säger räddningschef Jan Annvik till Nyheterna. Han berättar vidare att man mycket noggrannt följer polisens utredning kring bränderna för att se om det kan finnas någon koppling. Natten till tisdagen totalförstördes ett servicehus på Mullsjö Camping efter en explosiv brand och i slutet av förra veckan brann en byggnad vid småbåtshamnen vid sjön Stråken ned till grunden, och inatt alltså puben i Mullsjö. - De här bränderna gör att vi nu är väldigt noga med att dra på rejält vid larm, kanske mer nu än normalt, säger Jan Annvik. Det är många i Mullsjö som i dag sörjer gamla Järnvägshotellet: - Det är gränslöst ledsamt att få en kulturskatt förstörd, det är en jättesaknad, säger kommunalrådet i Mullsjö Ingemar Eriksson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".