Småföretagarbarometer

Strålande tider för småföretagen

Trots den senaste tidens oro för den svenska ekonomin är det fullt ös bland de små företagen i länet. Det syns i den undersökning som Företagarna och Swedbank låtit göra, den så kallade småföretagarbarometern.

Sex av tio företag i regionen redovisar en ökad orderingång, och ett av de företagen är ett kontorsmöbelföretag i Öggestorp.

-Våra order och beställningar har ökat väldigt den sista tiden, och vi hoppas kunna hitta nya exportmarknader och kunna öka ännu mer, säger Claes Skogman som är VD för företaget.

På kontorsmöbelföretag i Öggestorp snurrar hjulen som aldrig förr. Sedan starten år 2000 har det aldrig gått så bra som nu.


Och här i länet märks inga effekter på fabriksgolvet av svajiga börser eller rekordlåga dollarkurser. Det är för att företagen är små och inte lika konkurrensutsatta på den globala marknaden, menar organisationen Företagarna.
Och idag presenterade alltså Företagarna en ny undersökning som visar att konjunkturen pekar spikrakt uppåt bland de mindre företagen i länet. Jönköpings land ligger faktiskt bland de bästa i landet.

Men andra tider väntar. Om ett eller två år kommer en tillbakagång, främst bland serviceföretagen. Men inget att vara orolig för enligt Frida Boklund, regionchef för Företagarna i Jönköpings län.

-Vii ser en mjuklandning. Vi är på en så hög nivå att den avmattning vi ser inte är särksilt oroväckande, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".