Jasmina Jasharaj, som förvann från Sävsjö för elva år sedan (arkivbild, foto Scanpix)
mordet på engla

Rikspolisen tar upp Jasminas försvinnande

Rikspolisen tar nu upp fallet med den försvunna flickan Jasmina Jasharaj, som försvann spårlöst från Sävsjö för elva år sedan.

Jasminas försvinnande är ett av de fall som ska granskas av en gärningsmannaprofilgrupp efter att 42-åriga Anders Eklund erkänt att han mördat 10-åriga Engla i Dalarna.

Sedan Anders Eklund erkänt mordet på 10-åriga Engla i Dalarna har polisen i Eksjö givit två kriminalinspektörer uppgiften att reda ut om Eklund också kan ha någon koppling till Jasminas försvinnande, det har vi berättat tidigare i nyheterna.

Nu har Rikspolisstyrelsens gärningsmannaprofilgrupp startat ett arbete med att undersöka om en rad fall, liknande Englas förvinnande, kan ha kopplingar till Anders Eklund. Bland dem fallet med sexåriga Jasmina som försvann från en lekpark utanför sitt hem i Sävsjö för elva år sedan.

Tillsammans med polisen i Eksjö ska de systematiskt undersöka var Eklund befann sig vid tiden för Jasminas försvinnande bland annat genom att titta på körjournaler, arbetsgivare och var han tagit ut pengar.

Men Eksjöpolisen, som arbetar med att karlägga Anders Eklund, är förtegen om vad de kommit fram till hittills.

- Om vi får någon ny information kommer inte att släppa något innan utredningen är klar, säger kriminalinspektören Lars-Erik Furuskog.

42-åriga Anders Eklund har, i dagsläget, inte delgivits någon misstanke gällande Jasminas försvinnande.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista