Liza Kermanan, VD för utestället Karlssons Foto: Jimmy Karlsson/SR
SM-final

HV: s guldfest redan bokad

Ikväll kan HV71 spela till sig SM-guldet i ishockey och i Jönköping är redan den eventuella guldfesten bokad och klar.

Vid seger ikväll för HV tar sig spelare och ledare till utestället Karlssons i centrala Jönköping.

Fyverkerierna är laddade och champagnen ligger på kylning inför firandet av ett tredje SM-guld i ishockey för HV71, allt som behövs är en vinst i den sjätte finalmatchen i Linköping ikväll.

Hockeyspelarna Johan Gyllberg och Lukas Eriksson i HV71:s juniorlag inspekterade A-lagets sista skär på hemmaisen på träningen innan avresan till Linköping, och de har stora förhoppningar inför kvällen.

-Jag tycker det ser bra ut. Bra avslut.

Det är fler som vill fira ett eventuellt guld. Tillstånd för att skjuta upp guldkonfetti och fyverkerier i Jönköping på söndag eller på tisdag har sökts. Vidare har en eventuell kårtege genom stan för HV71 planerats till söndag eller måndag, beroende på om HV vinner finalen ikväll, eller på söndag eller så kanske de inte vinner alls.

IFK Göteborg firade guld med att äta pytt i panna med ägg när de tog SM-guld i fotboll i höstas, men det är inte det som står på den eventuella guldmenyn i kväll, säger Liza Kermanan på Karlssons.

Jimmy Karlsson
jimmy.karlsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista