1 av 2
Magnus Hofwing.
2 av 2

HV-blåggen med Magnus Hofwing

Jag som skriver är alltså Magnus Hofwing, och genuin HV-supporter sedan barnsben. Bor numera i Jönköping efter en uppväxt i Bankeryd, och några års studier bland indianerna på västkusten. Här på Blåggen kommer jag ge mina tankar, åsikter och slitningar mellan hopp och förtvivlan under slutspelets gång och hoppas det kan bli ett kul inslag här på SR under slutspelet.

 

SM-GULD SM-GULD SM-GULD!!!!!

Då var vi där igen.....nu står vi där vi hör hemma på tronen i svensk ishockey. Underbart att kunna bärga guldet redan igår, och vilken fest det blev.....både i Chokladkartongen och i Jönköping.

***

Jönköping är en stad i rus och i morgon (söndag) ska vi fira guldhjältarna i Rådhusparken....glöm inte det.

***

Varför vann HV då?
- man kan snacka marginaler....men jag tycket svaret är enkelt....man är Sveriges bästa lag!
- man har Sveriges bästa målvakt!
- man har Sveriges bästa defensiv!
- man har Sveriges bästa power respektive boxplay!
- offensivt trodde jag LHC kunde mäta sig med HV, och till stora delar gjorde de det...
...men LHCs förstakedjas kollaps sista 4 matcherna kan ha kostat dem guldet.

***

Otroligt att se så mycket HV-folk i Cloetta center igår!

***

Man ska egentligen bara vara positiv en dag som denna men jag kan inte undvika att totalsåga de delar av LHC-publiken som fortfarande inte lärt sig hyfs....omspolning igår....och det är femtielfte gången i ordningen LHC-publiken inte kan bete sig....pajasar!!!!!!!

***

North Bank var i bra form igår.....det kunde jag lista ut redan då vi i vår bil passerade Vista Kulle på väg till Linköping.....då hade North Bank sin första vätsketömmarpaus.....redan där drogs slutsatsen att de var på G igår.

***

Nu har jag Blåggat i exakt i 42 dagar.....en rolig upplevelse för mig.....som supporter har man åsikter om allt möjligt....och under den här Blågg-tiden har jag upptäkt en tillfredsställelse av att kunna delge andra sina åsikter och känslor!!!!

Så nu tackar jag för mig, och hoppas ni som läst Blåggen både kunnat få er ett gott skratt och kunnat läsa en och annan glasklar analys!!!

Tack alla läsare!!!!!!

TACK HV
PS. Vi syns i Rådhusparken! DS. 

 Inför SM-FINAL 6!

Idag det dags....LHC har pressen på sig, och HV borde kunna åka in lite mer avslappnat...men det finns också en risk att HV blir allt för avslappnatde då de vet att det finns en chans till vid en eventuell förlust.

***

Om någon timma styrs kosan mot chokladkartongen och på rad ett ska vi slå oss ner och reta östgötar...

...på något sätt är det roligare att titta på bortamatcher än hemmamatcher, då det finns mer utrymme för diskussion med sådana som ser saker och ting från andra sidan!

***

Läser idag rubriker om hur HV ska fira guldet....jag hatar den typen av spekulationer och förberedelser....det är skugglappar på.....hörselproppar in....och korttidsminne ur funktion när jag får se sådant.....i min värld tas inget ut i förskott....och jag vet att HV-spelarna är en del av min värld och känner likadant!

***

Idag gäller det att hålla siffrorna nere tills tredje perioden....är HV fortfarande med i matchen på allvar då kan LHV börja skaka på allvar!!!!

***

Rönnmark ska blåsa idag....hoppas han kan stå emot trycket när Östgötahuliganerna börjar gapa med sin dialekt som är lika motbjudande som en Winhandlare i friläge!

***

Om ni i TV ser några galningar klättra på plexit, nalla Winhandlarens klubba, snacka vett med Rönnmark eller bara kort och gott älska HV är det jag och tre andra HV-supportrar som är i Linköping för att stänga elitseriesäsongen 07/08!!!

***

Kämpa HV, Kämpa!!!!!!!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".