1 av 2
Över 20 000 personer hade tagit sig till Rådhusparken i Jönköping. Foto: Jimmy Karlsson SR Jönköping
2 av 2
Johan Davidsson och David Petrasek. Foto: Jimmy Karlsson SR Jönköping
GULDFESTEN

Guldhjältarna hyllades i Jönköping

Efter SM-guldet i ishockey i fredags firades HV71 av tiotusentals supportrar i Rådhusparken i Jönköping under söndagskvällen.

HV71 vann SM-guldet i ishockey efter den sjätte finalmatchen i Linköping i förrgår, då HV vann med 3-2 efter förlängning.

Under söndagskvällen fylldes Rådhusparken i centrala Jönköping till brädden, enligt polisens yttre befäl på plats hade omkring 20 000 personer slutit upp för att fira SM-guldet i ishockey med spelarna.

Spelarna åkte i kortege från Huskvarna in till centrala Jönköping och Rådhusparken. Tillsammans med spelarna stod bland annat artisterna Amy Diamond och Daniel Karlsson, känd från tv-programmet Idol, på scenen och stod för underhållningen.

- Det är fantastiskt, det finns inte ord. Man är stolt över det vi gjort. Jag har nog aldrig sett så här mycket folk på en och samma plats, säger guldmålvakten Stefan Liv i HV71.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista