Mullsjö

Emil, 13, drabbas av vårdstrejken

Strejken bland sjuksköterskorna, som inleddes idag, får konsekvenser även för invånare i Jönköpings län - trots att konflikten inte berör landstinget här ännu.
– Vi hade ju ställt in oss på operation, men nu är den uppskjuten, säger Emils mamma Pernilla Bernhardsson från Mullsjö.

Pernilla Bernhardssons 13-årige son Emil skulle ha opererat ett hjärtfel i Lund i veckan, men den operationen är nu uppskjuten.

Klockan 12 idag utlöstes strejken i nio olika landsting. Jönköpings län är uttaget först om två veckor, om inte konflikten då är löst. Men redan nu märks alltså effekterna för enskilda patienter även här i länet, som skulle ha fått specialistvård i landsting som nu är uttagna

Landstingets personaldirektör Mats Hoppe tror ändå att det handlar om ett fåtal personer.

Än så länge har inte Landstinget i Jönköpings län fått någon anstormning om frågor från andra håll om operationer och enligt Mats Hope finns det heller inte något utrymme för det. Just nu pågår planeringen för hur vården här ska planeras och dras ner om varslet här träder i kraft den 5e maj.

Men för 13-årige Emil och hans familj i Mullsjö är det ändå med besvikelse man konstaterar att man nu får skjuta på operationen tills vidare, oklart hur länge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".