Fr v Ulf Ericsson på Schenker, Kåre Johansson Designhotellet, Åza Rydén Värnamo Näringsliv, samt Håkan Liberg och Lennart Persson på Finnvedens gymnasium.
Värnamo

Storsatsar på lärlingsutbildningar

Nu är det klart att Finnvedens gymnasium, som tidigare varit försöksort för det nya lärlingsprogrammet, får statsanslag för att göra storsatsning på lärlingsprogrammet till hösten.

Utvecklingsledare Håkan Liberg på Finnvedens gymnasium om varför intresset är så stort både från företag, skola och elever för att kombinera teori och praktik.

Jobb direkt efter studenten. Så marknadsför Finnvedens gymnasium de nya lärlingsutbildningarna inom butik, hotell, turism, industri, bygg och transport, som kombinerar praktik och teori, och ger högskolebehörighet.

Och företagarna i Värnamo har varit ivriga att erbjuda lärlingsplatser, trots att det innebär en kostnad för företagen. Ulf Ericsson, chef för kundservice och inrikes på Schenker i Värnamo, som tar emot fyra lärlingar inom transport.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".