Foto:Daniel Rundqvist
Mullsjö

Hård revisorskritik mot ledande politiker

Mullsjö kommuns revisorer föreslår nu att flera personer i Mullsjös politiska ledning inte beviljas ansvarsfrihet för 2007, vilket i vanliga fall innebär att man går.

Den infekterade striden mellan den politiska ledningen i Mullsjö och de kommunala revisorerna har nu utmynnat i en mycket kritisk revisionsrapport.

De båda kommunalråden Stefan Lindkvist, mf,  och moderaten Eva Nilsson får den hårdaste kritiken som kommunrevisorer kan ge. De föreslår att de inte beviljas ansvarsfrihet för 2007, vilket i vanliga fall innebär att man får gå.

Enligt rapporten ska de bland annat ha fattat beslut utan att ha rätt att göra det och skadat förtroendet för Mullsjö kommun.

Enligt kommunrevisorerna har politikerna ägnat sig mer åt att jaga kritiker än att göra något åt de faktiska problemen i kommunen.

Också tekniska utskottets ordförande Leif Andersson, mf, föreslås nekas ansvarsfrihet på liknande grunder och dessutom får flera andra politiker i kommunstyrelsen kritik.

Det är bara oppositionen, d v s kristdemokrater, vänstern och socialdemokraterna som inte får någon kritik.

Senare idag hålls en presskonferens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista