mullsjö

Lindkvist tillbakavisar revisorskritik

Mullsjö kommuns revisorer föreslår nu att bland annat de båda kommunalråden i MullsjöFlera inte beviljas ansvarsfrihet för 2007, vilket kan innebära att de tvingas gå.

I en mycket kritisk revisionsrapport får den ledande borgerliga majoriteten i Mullsjö skarp kritik på flera punkter, och sägs ha skadat kommunens förtroende.

Men kommunalrådet mullsjö framtids Stefan Lindkvist varken förstår eller håller med om kritiken:

I rapporten, som är mycket kritisk mot Stefan Linkvist och moderaten Eva Nilsson, får de bland annat kritik för att ha tagit informella beslut utan de vanliga beslutsgångarna och därmed ska de ha skadat kommunens förtroende. De anklagas också för att ha ägnat sig mer åt att jaga sina kritiker än att göra något åt faktiska problem, men Stefan Lindkvist saknar exemplen i rapporten.

Han, Eva Nilsson och tekniska utskottets ordförande Leif Andersson får också den tuffaste kritik som kommunrevisorer kan ge - de föreslås inte beviljas ansvarsfrihet, vilket i vanliga fall betyder att man avgår men på den frågan svarar Lindkvist:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".