Bodafors

Stark kritik mot Solgläntans nedläggning

Nässjös äldreboenden står med tomma rum - och nu gör politikerna en översyn av vilka boenden som kan stängas.
Ett av alternativen är Solglänstans boende i Bodafors. Men det är något som skapat ett ramaskri bland Bodaforsborna. Och igår tog de tillfället i akt att lämna sina protestlistor till omsorgsnämndens ordförande.

Framtiden för Solgläntans äldrehem och gruppboende engagerar - igår fylldes hela matsalen av upprörda Bodaforsbor; boende, anhöriga och personal - alla med ett gemensamt - att försöka rädda kvar äldreboendet.

Omsogsnämnden i Nässjö kommun har som förslag att lägga ned - och det med anledning av att fler och fler rum på äldreboenden runt om i kommunen står tomma - av 429 platser står 27  tomma.

Och fler kommer det enligt politikerna att bli. Att just Bodafors äldreboende Solgläntan blivit ett av de hem man kan tänka sig att lägga ned - det beror på att hyreskontraktet här snart går ut.

Men när omsorgsnämndens ordförande Anders Hansen, safe, igår resonerade kring det här i Solgläntas matsal så möttes han av starka protester.

Anders Hansen säger dock att han är öppen för att se över frågan.

Men Christine Ragnar, som är undersköterska och arbetsplatsombud på Solgläntan, känner sig orolig för utgången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista