Stefan Lindkvist rensar kontoret Foto:Pernilla Arvidsson /SR Jönköping/
Mullsjö

Oklart i kommunen efter avhoppen

Nu påbörjas arbetet med att hitta en lösning när det gäller hur Mullsjö kommun ska styras framöver.

Tidigare artiklar:

Efter kommunrevisorernas svidande kritik mot kommunledningen i går, så avgick ju halva kommunstyrelsen i Mullsjö med omedelbar verkan efter fullmäktigemötet igår.

Och idag packade Mullsjö framtids kommunalråd Stefan Lindkvist ihop sina saker på kontoret i kommunhuset.

Papper efter papper åker ner i den stora soptunnan som Stefan Lindqvist har dragit in på sitt kontor och han ömsom ler ömsom skakar på huvudet samtidigt som han nästan känner sig nästan lättad.

Stefan Lindkvist lägger mycket av skulden på revisorerna och han och moderaten Eva Nilsson ställer sig fullständigt frågande till dem.

Men även om han nu lämnat kommunstyrelsen så tror han inte att det som hänt spräcker den nuvarande majoriteten med fp, m, c och Mullsjö framtid utan vad det nu handlar om är att hitta nya namn.

I rummet bredvid Lindkvists sitter idag kommunfullmäktiges ordförande Ingemar Eriksson och river sitt hår.

Kommunen står utan kommunalråd, hälften av ledamöterna i kommunstyrelsen har hoppat av och före nästa fullmäktigemöte om en knapp vecka ska det fram nya namn.

På sikt kommer situationen lösa sig tror han, men menar att hela situationen ändå har skadat kommunen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".