Värnamo

Nätträff slutade i våldtäkt - idag föll domen

Det blev fängelse för en av de pojkar från Halland som åtalats för våldtäkt på två unga flickor från Värnamotrakten.
Båda flickorna är i 13-14-årsåldern, men det är bara en av de båda pojkarna som dömdes för våldtäkt. I det andra fallet anser rätten att den 16-åriga pojken inte är gammal nog för att dömas till ett fängelsestraff.

Efter att ha haft kontakt via nätet en tid bestämmer sig ungdomarna att träffas i Värnamo i slutet av november förra året, ett möte som slutar med att de har sex med varandra i en bostad i Värnamo.

Vid den här tidpunkten är flickorna snart 14 år gamla, och pojkarna 15 respektive 18 år.

Av bevismaterialet framgår det att pojkarna visste om att de båda flickorna var under 15, något som de förnekar i rättssalen.

Trots att den yngre pojken, som är dömd en gång tidigare och att den ena flickan redan i förväg bestämt att de ska ha sex med varandra när de träffas och att det enligt båda två handlar om ett ömsesidigt initiativ till att ha sex, så döms han för sexuellt ofredande av barn och ungdomstjänst i 80 timmar.

Den äldre pojken, som tidigare dömts skyldig till två brott är skyldig till våldtäkt mot barn och döms till fängelse i ett år, enligt domen från Jönköpings tingsrätt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".