Christina Gunnervik, läkare och klinikchef. Foto: Karin Malmsten/SR
Kammarrätten förhandlar

Inget besked om fallet Kim idag

Under dagen pågår förhandlingar i Kammarrätten i Jönköping om fallet Kim, pojken som omhändertogs redan på BB.

Kims mamma lider av svår epilepsi, och det anses vara en säkerhetsrisk för barnet. Dessutom anses inte pappan vara tillräckligt ansvarstagande av myndigheterna i Värnamo. Därför omhändertogs barnet direkt.

Föräldrarna och personal på sjukhuset har protesterat, och beslutet överklagades till Kammarrätten som nu får avgöra om barnet ska fortsätta att bo hos en jourfamilj, eller inte. Och också vilket stöd föräldrarna kan tänkas behöva.
Christina Gunnervik, verksamhetschef på Kvinnokliniken i Värnamo är en av de som vittnar idag och hon står fast vid sin synpunkt att föräldrarna med ett visst stöd klarar av att ha Kim, som snart blir fem månader.

-Jag har inte ändrat mig på den punkten, och jag hoppas att resultatet blir att både barn och föräldrar får det så bra som möjligt, säger hon.

Föräldrarna till pojken Kim får dock inget besked idag om de får tillbaka sitt barn.

Värnamo kommuns ombud presenterade vid sittande förhandling nytt material kring socialtjänstens utredning.

Eftersom det rör sig om helt nya uppgifter så kan rätten inte ta ställning till fallet idag, utan behöver en ny förhandlingsdag. Vad de nya uppgifterna består i är oklart eftersom förhandlingen sker bakom stängda dörrar.

Läs mer:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".