Gryningsräd mot asfaltsföretag

Konkurrensverket slog i går till mot Skillingarydsföretaget Sandahls Grus & Asfalt. Det är ett av dom asfalteringsföretag som tillsammans med dom stora i branschen, NCC och Skanska, anklagas för olaglig kartellbildning
Konkurrensverket gjorde sin så kallade gryningsräd för att beslagta papper och säkra bevis mot ett tiotal företag i asfalt-branschen runt om i landet igår. Flera före detta anställda på storföretaget NCC hävdar nämligen att branschen med jättarna NCC och Skanska i spetsen bildat karteller och delat upp marknaden mellan sig. Enligt misstankarna har de gjort upp om vilka företag som skulle lämna lägsta anbudet och få asfalteringsjobb. Sandahls Grus och Asfalt är ett av de utpekade företagen. Det ägs av åkerikoncernen Sandahlsbolagen i Skillingaryd och gör asfalteringsjobb i hela landet. Konkurrensverket slog till mot kontoret i Västra Frölunda, men enligt VD:n Jan-Åke Molander så tog man inga papper i beslag. och han förnekar att det skulle finnas någon kartellbildning. Han hävdar att istället för samarbete så har Sandahl utsatts för ren krigföring av de stora konkurrenterna. Det har till och med hänt att Sandahls asfaltmaskiner har saboterats och VD:n säger att någon i branschen försöker sabotera deras verksamhet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista