Fotboll

J-Södra fortfarande utan seger

Det blev 0-0 mellan J-Södra och Falkenberg i en torftig match med lågt underhållningsvärde. J-Södra hade annars det mesta av spelet, men har förtvivlat svårt att sätta sina chanser i mål. Bara 1579 åskådare såg på.

Läs mer: (Vallenbloggen)

Efter fyra omgångar är J-Södra fortfarande utan seger. Det har bara blivit två poäng efter två oavgjorda matcher hemma mot Degerfors och Falkenberg. Det är två lag som var inblandade i nedflyttningsstriden ifjol och som förmodligen är det i år också.

- Första halvlek var riktigt bra. Vi visste att Falkenberg centrerade sitt lag, vi utnyttjade det och kom runt på kanterna. Vi kommer till avslut, men är inte tillräckligt aggressiva när vi får chansen, sade tränaren Thomas Ek.

Han kunde också lägga till ”inte tillräckligt många spelare i straffområdet”. När inläggen kom fanns det bara en eller möjligen två Södraspelare där, och då klarar oftast ett försvar av inläggen.

Kvaliteten på passen var också alltför ofta av undermålig karaktär. Stundtals var det rent bedrövligt och det vara många pass i bra lägen som försvann i tomma intet.

- Vi tappade lite tempo i den andra halvleken och blev sämre. Det blev lätta att försvara sig när vi spelade så långsamt, sade Ek.

Falkenberg har gjort flera bra matcher och slagit lag som BP och Sirius. Men mot J-Södra skapade man egentligen ingenting.

- Vi får vara nöjda med en poäng, även om vi var lite vassare än J-Södra dom sista tjugo minuterna. Men i första halvlek stod vi på hälarna och bara väntade på dom, sade Falkenbergs tränare Thomas Askebrand.

J-Södras laguppställning:

Alexander Nadj

Peter Klancar
Christer Persson
Erik Skördåker
Fredrik Söderbring

Andreas Nilsson
Fredrik Fendrich
Tomas Backman (76)
Tommy Thelin

Kristen Vikmäe (78)
Johan Fäger

In:
Johan Karlefjärd (76)
Michel Kamhie (78)

Henrik Gustavsson
henrik.gustavsson@sr.se